MENÜ

Basketbol süper ligi TRTSPOR 2'de

Avrupa’nın en iyi basketbol liginden biri olarak kabul edilen Basketbol Süper Ligi karşılaşmaları artık TRT Spor 2 ekranlarında canlı olarak yayınlanacak. Basketbolseverlerin, 'Basketbol ligi hangi kanalda canlı yayınlanacak?' sorusu da yanıtını bulmuş olacak.

Basketbol süper ligi TRTSPOR 2'de

Basketbol Süper Ligi’nin her hafta birbirinden heyecanlı iki karşılaşması ve Play-Off maçları TRT Spor 2’den canlı yayımlanacak. 16 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği ligin 54. sezonunda, 7 farklı şehirde oynanan karşılaşmalar TRT Spor 2 ekranlarından basketbol severlerle buluşacak.

Haberin Devamı

BASKETBOL MAÇLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Ligdeki 16 takımdan 10’u aynı zamanda Avrupa’da da ülkemizi temsil ediyor. Avrupa’nın en üst düzey ligi, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, Eurocup’ta Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor mücadele veriyor. FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Pınar Karşıyaka, Galatasaray Doğa Sigorta, Tofaş, Darüşşafaka Tekfen ve Türk Telekom bir diğer FIBA organizasyonu olan Avrupa Kupası’nda ise Beşiktaş yer alıyor.

Ligde geride kalan 53 sezonda 11 farklı takım şampiyonluk sevinci yaşarken, Anadolu Efes 14 kez ipi göğüsleyen taraf oldu. Fenerbahçe Beko ligde 9 şampiyonlukla ikinci sırada yer alırken, Eczacıbaşı 8 şampiyonluk kazandı. Galatasaray ile İTÜ’nün 5’er şampiyonluğu bulunduğu ligde; Ülkerspor 4, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka ve Tofaş 2’şer ve Altınordu ile Muhafızgücü de birer şampiyonluk yaşadı.

YORUM YAZ