MENÜ

Basketbol Şampiyonlar Ligi, gelişmiş istatistikler sunmak için Viziball ile iş birliği yaptı

Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL), BCL'ye daha yenilikçi ve gelişmiş istatistikler sağlamak için veri analizi ve görselleştirme konusunda uzman olan ve 2019'da kurulan bir Fransız girişimi olan Viziball ile 2026 yılına kadar iş birliği anlaşması yaptığını duyurdu.

Basketbol Şampiyonlar Ligi, gelişmiş istatistikler sunmak için Viziball ile iş birliği yaptı

Yeni maç incelemesi türleri, maç sonu analiz, oyuncu profili ve karşılaştırması ile diğer birçok özellik geliştirerek, bu iş birliği tüm taraftarların, kulüplerin, oyuncuların, yayıncıların ve medyanın Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin gelişmiş istatistiklerine ulaşmasına olanak tanıyacak.

Haberin Devamı

Basketbol Şampiyonlar Ligi CEO'su Patrick Comninos, “Sporda ve özellikle basketbolda daha analitik olma yönünde artan bir eğilim var. Teknoloji, sporda hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor ve basketbol, mevcut analitik hareketin en önemli paydaşlarından biri. Şu anda sunduğumuz içerikleri güçlendirmek ve yenilikçi içerikler önermek için daha geniş çabanın parçası olarak, önümüzdeki sezonlar için Viziball ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu sayede Viziball, Basketbol Şampiyonlar Ligi verilerinin kullanılabilirliğini tüm çeşitli paydaşlarımız için artırmamıza, bu verileri daha erişilebilir ve çekici hale getirmemize yardımcı olacak” dedi.

Viziball CEO'su Guillaume Blot ise, "Bu ortaklık; uzmanlığımızı sergilemek, veri görselleştirmeyi ve gelişmiş istatistikleri birleştiren yenilikçi yaklaşımımızı pekiştirmek ve sürdürmek için harika bir fırsat. FIBA için gelişmiş istatistiklerin daha da genişletilmesi, açıkça ana hedeflerimizden biridir. BCL, belirli gereksinimleri ve bazı zorlu analitik durumlarını yenileme ve bunları ifade etme konusunda istikrarlı bir kapasiteye sahip” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bu ortaklığın ilk görünür sonucuna ulaşmak için: https://www.championsleague.basketball/21-22/advanced-stats

YORUM YAZ