MENÜ

Başkanın öfkesi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor maçı sonrası zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Başkanın öfkesi

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

Dün Sivas'a geldik, yenildik. Sivasspor gayet güzel oynadı. Sivasspor'u tebrik ediyoruz. Hem futbolcuları hem yöneticileri tebrik ediyoruz. Yalnız bugün burada yine bir yanlışlıklar oldu. Bunları burada dile getirmek istiyorum artık. Çünkü, dünden beri bizi Sivasspor yöneticileri ve başkanı iyi ağırladılar. Beraber olduk, sohbetler ettik, her türlü konuyu konuştuk. Maç da hakemin gölgesinde geçen bir maç oldu. Bu hakem için Şansal Büyüka diyor ki 'penaltı vermez'. Bu adam penaltı vermez şeklinde sitemleri vardı. Bugün de 10. dakikada gördük yine, Fenerbahçe'nin kazandığı net penaltıyı vermedi. Ben penaltı gördüm. Sordum İstanbul'da televizyonda izleyen arkadaşlara da, inşallah yanılmamışızdır, hepsi penaltı olduğunu söylediler. Eğer bir yanlışlık varsa bundan da özür dileriz. 21. dakikada yine Egemen'le rakibin girdiği mücadelede, Egemen hiç değmemiş biz de öyle gördük burada ama yine de teyit ettirdim, değmediğini söylüyorlar. Kendisine de içeride sordum. Devrede indim aşağıya sordum. Herhangi bir laf, söz söyledin mi dedim hareketten sonra, tek söylediğim şey 'ben ne yaptım' dedi.

Birtakım zorluklardan geçiyoruz. Ülkenin en önemli takımlarından birisi Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'nin tarihi Kurtuluş Savaşı'nda başladı. Böyle bir kulübü son 3 senedir yok etmek için her türlü operasyon yapılıyor. Stadın tribünlerinde yapılıyor, sahanın içerisinde yapılıyor, gaz bombaları atılıyor, her türlü şey yapılıyor. Ama dimdik ayakta duruyor Fenerbahçe camiası ve duracaktır da, son kale olarak söylüyoruz. Bugün görünen olay da taraftarlarla kulübün arasındak bağları gevşetmek. Böyle bir koku hissetmeye başladık, tehlikeler hissetmeye başladık. İki haftada 6 puan kaybettik. Kaybedebiliriz. Bunları telafi eder bu çocuklar. Onlara inanıyoruz. Ama başka oyunların oynandığını görüyoruz. Çünkü bu hakemin bu kadar basit hatalar yapacağını düşünmüyorum. Bu aynı hakem 2010 yılında Bursaspor'a şampiyonluğu kaybettiğimizde kuralların dışında oyunu oynatarak o sene yine son maçta Trabzonla berabere kaldık ve şampiyonluğu kaybettik. Ve bizim maçlara gelemiyordu. Gelmiyordu da. Mutluyduk da. Herhalde o da mutluydu ama yine gelmeye başladı. Her geldiği Fenerbahçe maçında aynı bu hareketleri tavırları yapıyor. Bizim dışımızdaki bazı maçlarda da yapıyor. Kısacası bu hakem yeteneksiz. Yani yeteneksiz bir hakem üzerinde bu kadar devam etmek ve onunla zorlamak her şeyi çok kötü şeyleri doğurabilir. Yani bu hakemin bizim maçlarda yine yaptığı hataları affetmeyiz. Buradan Federasyona da söylüyorum. Böyle yeteneksiz hakemleri temizleyin. Biz mücadele ediyoruz. Emek veriyoruz. Taraftarlarımızla, yönetimimizle, futbolcularımızla. Yenmek de var, yenilmek de var. Bizim çocuklar için bir şey söylemiyorum. Kötü oynadık olabilir, haftaya iyi oynarız düzeltiriz. Galatasaray'ı Telekom'da yeneriz. Hiç merak etmesinler istatistiklere baksınlar. Biz Türk sporunda, hem sporcularımız hem biz demeçleri ortamı germek için vermiyoruz. Vermemeye çalışıyoruz. Ama malesef her gün gazetedelerde, televizyonlarda bizleri germeye çalışan demeçleri hem okuyoruz hem dinliyoruz. Topluma sesleniyorum. Herkes kendine çeki düzen versin. Aziz Yıldırım şike yapmadı. Ama benim yaptığım bu harekete şike deniyorsa, Türkiye'de şike yapmayan takım yoktur. Bak, hapishaneden söyledim, yine söylüyorum: Bizden başka herkes yapmıştır, biz yapmadık.

Bugün üzüldüm. Neye üzüldüm. Ben sezon başından beri deplasmanlara gelmiyordum. Sırf ortalık gerilmesin, bazı hadiseler yaşanmasın diye. Sivas'a geldim. Çünkü sayın başkan ve yöneticilerle bir diyaloğumuz var. Seyirci bağırıyor 'Aziz Yıldırım şike yapsana, şike yapsana'. Ya ben Sivas'ı satın mı aldım. Siz bunu derseniz o zaman şikeyi yapan Sivas olur. Bu kadar mı mantıksız insanlarsınız ya. Siz Fenerbahçe'ye maç mı sattınız! Ben yönetici arkadaşlarımdan burada özür diliyorum. Onlardan hiçbiriyle biz bu konuları dahi konuşmadık. Bu kadar mı insanlar mantıksız olur ya. Tribünler bağırıyor 'Şike yapsana, şike yapsana Aziz Yıldırım şike yapsana'. Ben kimle yaptım? Sivas'la mı yaptım. Sizle mi yaptım şikeyi? Utanın biraz ya ayıp. Bunların tam tersini söylemeleri lazım. Demeleri lazım ki 'Helal olsun Aziz Yıldırım'a. Şike yapmadığını söylüyor ve bizleri zan altında bırakmıyor' demeleri lazım. Ama bazı insanların beyinlerinde tutulma mı var ne? Gittiğimiz her yerde bağırıyor. O şike davasında görülen 19 takımla şike yapmış oluruz ki o zaman kimsenin bağırmaya hakkı yok. Onların hepsi bize satılmış olurlar. Biz kimseyi satın almadık. Bak net konuşuyorum, Türkiye'de herkes bunlar iyi duysun. Kendilerine hakeret ediyorlar ya. Beşiktaş Kulübü. Konuşacağım hafta içinde. Ya şikeyle suçlanıyorlar. Başkan, yöneticiler kimse bir şey söylemiyor. Yargıtay'dan çıkan kararlara göre 'hepsi şike yapmıştır' diyor ya. Trabzon. Balık. Bugün gittik balıkçıya. 3 tane balıkçıyla oturdum çay içtim. Size dedim balık gönderdiler mi Trabzon'dan 1 milyon dolarlık balık geldiğini söylüyorlar. Biz dediler Trabzon'dan balık almayız. Samsun'dan İstanbul'dan alırız. Arada gelir, ama nisanın 15'inden sonra buraya balık gelmez. 1 milyon dolarlık aldınız mı, fatura verdiniz mi, irsaliyeniz var mı? 22 tır balık oluyor. Mayıs 22'sinde saat 20.30'daki konuşmaya göre. Yani 1 hafta öncesinden başladılar, 22 tır balık gönderdiler.

Sizlerde suçlusunuz, söylüyorum. Medyada suçludur. Bütümn 50 senenin faturasını bize kesmeye çalıştınız. Biz bunların içerisinde hiç olmadık. Söyledim, söylüyorum da. Her türlü kulüpler, şu anda da 2. lig, 3. lig de her türlü teşvik var. Neredeler ya. Geçen bizi şikeyle ilgilenen insanlar Siirt'te, bize gelip anlattılar. Orada şike yapmak için konuşmalar olmuş. Bizi Vatan'a alanlar. Onlar orada. Çok şey biliyorum, çok şey söyleyeceğim. Ama rica ediyorum sizlerden medya olarak iyi okuyun, tapeleri, okumuş olduğunu o konuşma metinlerini geniş şekilde okuyun. Mıknatısla çıkartılmışları değil. Bir IBAN'a para verdiğim söyleniyordu. Ve bunu Ahmet Çelebi ve Bülent İşcan vasıtasıyla verdiğim söyleniyordu. Fezlekede öyle yazıyordu, iddianamede öyle yazıyordu. mahkemede böyle konuşuldu. Böyle itham ettiler bizi. Biz vermediğimizi söyledik. Yargıtay'da diyor ki Fenerbahçe muhasebecisi Tamer Yelkovan parayı verdi. Allah aşkına böyle bir yargılama mı olur. Böyle bir Yargıtay'a nasıl inanacağız, nasıl güveneceğiz.

Ben yine bugün burada, Sivasspor'u tebrik ediyorum. Sivaslılar'ı tebrik ediyorum. Yalnız bu söylediğim sözlerden lütfen kendileri de pay çıkarsınlar. Aziz Yıldırım ve arkadaşları kimseyi satın almadım. Almışsam ki onların bana bu şekilde bağırmaya hakları yok. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum ama bu hakemlerle, dünkü maçta Cüneyt Çakır'ın da kötü maç idare ettiğini söylüyorlar. Bilmiyorum seyretmiyorum, öyle diyorlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ