MENÜ

"Başka Galatasaray yok"

Seçimdeki rakibi Adnan Öztürk'e kardeşim diye seslenen Adnan Polat, “Yarış Fair-Play ruhu içinde geçmeli. Galatasaray'ı korumamız lazım” dedi.

"Başka Galatasaray yok"

Galatasaray Başkanı Adnan Polat seçim çalışmalarına başladı. Her şey Galatasaray İçin Platformu’nun dün organize ettiği geceye katılan Polat’ı dinlemeye yaklaşık 250 kongre üyesi geldi. Galatasaraylı yöneticilerden Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Mehmet Helvacı da Polat’ı gecede yalnız bırakmayarak Galatasaray’ın projeleri hakkında bilgi verdiler. Polat, “Adnan Öztürk benim kardeşimdir, iyi bir Galatasaraylı’dır. Bu yarışın Fair-Play ruhu içinde geçmesi gerekmektedir. Biz az yara alırız ama Galatasaray’ın hiçbir şekilde bu işten yara almaması gerekir. Galatasaray’ı korumamız lazım, başka bir Galatasaray yok” dedi.

‘Arda bir yere gidemez’

Polat yaptığı konuşmada şunları söyledi: 17 şampiyonluğun dördünde ben tek yetkiliydim. Geçen sene UEFA şampiyonu olacaktık, 12 sakatımız vardı. Stoperler sakatlandı. Bu sene de forvetler aynı anda sakatlandı. Ben hiçbir dönemde Atletico Madrid maçında olduğu kadar futbolcularımızı izleyen temsilci görmedim. 6’sı İspanya, 2’si İngiltere’den sekiz temsilci futbolcularımızı izledi. Hepsinin Avrupa’ya gitmesini, başarılı olmasını isterim. Ancak Avrupa’da kupa kaldırmadığımız sürece Arda dahil hiçbiri hiçbir yere gidemez. Arda ile Elano’yu veriyoruz, Ronaldinho’yu alıyoruz! Keşke Ronaldinho gelse ama bu şartlarda iç dengeler bozulacağı için olmaz.

‘Az daha hapse giriyordum’
UEFA Kupası’nın alınmasında kendime pay çıkartıyorum çünkü o kadrodaki 8 futbolcunun transferini ben yapmıştım. Dünya üçüncüsü olan milli takıma da 8 futbolcuyu ben getirdim. Onları 15-16 yaşlarında buldum çıkardım. Bir televizyon kanalında Galatasaray’a yardım kampanyası yaptık, bu kampanyayı izinsiz yaptığımız için az daha hapse giriyordum. Ama o kampanya sayesinde borçlarımızın çoğunu kapattık. Tam emekli olup tekne ile dünya turuna çıkma hazırlığı yaparken Özhan Bey geldi ve beni göreve çağırdı. Galatasaray’da göreve çağrılırsanız, görevden kaçamazsınız, hayır diyemezsiniz. Şu andaki borcumuz 133 milyon dolar artı futbolcularla yapılan sözleşmeler ve dağıtılmayan temettülerdir.

‘Saatçiler beni sevmez’
20.45 şampiyonluğu çok önemli bir şampiyonluktur. Saatçiler beni sevmez çünkü en az Galatasaray taraftarı kadar Fenerbahçe taraftarı var. Onlar artık saatlere baktıkça beni hatırlıyorlar, ondan dolayı saat almıyorlar. Son 6 haftaya hocasız girip şampiyon olmuştuk. O dönemde en büyük teşekkürü Adnan Sezgin hak etmektedir çünkü bütün teknik konulardan o sorumluydu. Bu zamana kadar o istemediği için hiç söylemedim ama artık açıklamak istiyorum. Ben liseli değilim ama yönetimimde liseliler var. Bir gün aldım götürdüm sıralara oturttum. Burası kimin sırası dedim, cevap veremediler. Bende burası A.Sami Yen’in yeridir. Sahip çıkmalıyız, saygı göstermeliyiz dedim.

Raşit Altun

Haberin Devamı
YORUM YAZ