MENÜ

Başarılı bir saç ekiminden ne beklenmeli?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, başarılı bir saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Başarılı bir saç ekiminden ne beklenmeli?

Saçların da değeri tıpkı sağlık ya da gençlik gibi kaybedilince anlaşılıyor. Saç dökülmesi yani kelliğin kalıcı tedavisi ise çoğu zaman sadece saç ekimidir. Saçınızın üst kısmı ile ön kısmı seyrekleşmiş ya da dökülmüşse ve bu sizi rahatsız ediyorsa, saç ekimi yaptırmak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Başarılı saç ekiminin özellikleri

Saçın transfer edilmesi ile gerçekleştirilen bir operasyon şeklidir, saçı bölgeden alınan sağlıklı kökler dökülmüş alana nakledilir.

Prosedür klinik ortamda uygulanır. İlk olarak, cerrah kafa derinizi temizler ve kafanızın arkasını uyuşturmak için ilaç enjekte eder. Saç ekiminde genellikle FUE ya da DHI gibi gelişmiş yöntemlere sahip saç ekimi prosedürleri uygular.

FUE ve DHI prosedüründe cerrah saç köklerini teker teker alarak dökülen alanlara transfer eder. Özellikle DHI tekniği hiçbir işleme tabi tutulmadan teker teker alınıp ekildiği için daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlar.

Günümüzdeki saç ekim teknikleri ile saç köklerinde yara izi ya da dikiş izi oluşmaz. Ekilen saç kökü sayısına ve uygulanan yönteme bağlı olarak işlem yaklaşık 8-12 saat arasında sürer.

Haberin Devamı

İyileşme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Operasyondan sonra kafa derisinde hafif şişlik ve hassasiyet olabilir. Birkaç gün ağrı kesici kullanılması gerekebilir. Cerrahınız, saç derinize en az bir veya iki gün boyunca bandaj takmanızı sağlayacaktır. Ayrıca birkaç günlüğüne almanız için bir antibiyotik veya bir anti-enflamatuar ilaç da verebilir. Çoğu kişi ameliyattan 2 ila 5 gün sonra işe dönebilir.

Ameliyattan sonraki 2 ila 3 hafta içinde, nakledilen saçlar şok dökülme sürecine girerek dökülür, bir ay içinde yeniden büyüme başlar. 6 ila 9 ay sonra yeni saçların büyük kısmı görünür hale gelir. Tercihe göre, saç ekiminden sonra saç büyümesini hızlandırmak için PRP gibi destekleyici tedaviler de uygulanabilir.

Saç ekimi maliyetleri

Saç ekiminin fiyatı büyük ölçüde transfer edilen saç miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Operasyondan önce transfer edilebilecek saç miktarı hesaplanarak operasyonun tam maliyeti hastaya net olarak bildirilir.

Lokal anestezi yapılır ve herhangi bir şekilde kesi işlemi yapılmayan saç ekim teknikleri kullanıldığı sürece riski oldukça düşük bir operasyondur.

Operasyondan önce kullanılan teknik, riskler ve ameliyattan sonraki iyileşme süreci hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılmaktadır.

YORUM YAZ