MENÜ

Başakşehir'in rakibi Kopenhag'ta dikkat çeken detay!

Uefa Avrupa Ligi son 16 Tur’unda Medipol Başakşehir’in rakibi olan Danimarka kulübü Kopenhag’ı yakından tanımaya ne dersiniz? Başakşehir ve Kopenhag arasında oynanacak ilk maç 12 Mart’ta İstanbul’da oynanacak. Rövanş karşılaşması ise 19 Mart’ta Danimarka’da oynanacak. Ülkemizin tek temcilcisi Medipol Başakşehir’e biz de bu yolculukta başarılar diliyoruz.

Danimarka’nın başkentinin takımı olan Kopenhag Danimamarka Lig’inde şu anda liderin 9 puan gerisinde 2. Sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Danimarka Lig'in şampiyonu olan ekip, toplamda 13 Danimarka Ligi Şampiyonluğuna sahiptir. Yaş ortalaması 27.5 olan Kopenhag maçlarını 38 bin kapasiteli Telia Parken’de oynamaktadır. Bu stadın Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk için ise özel bir anlamı var. Okan Buruk, 2000’de Galatasaray’ın Arsenal’e karşı oynayıp kazandığı UEFA Kupasını bu statta kaldırma başarısı göstermiştir.

Haberin Devamı

TANIDIK İSİMLER ÇOK FAZLA!

Bir dönem Trabzonspor forması giyen Dame N’doye, aktif olarak Kopenhag’ta oynamakta ve hala kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu olarak bilinmektedir. 207 maçta 113 gol atan N’doye Kopenhag’ın tarihinde önemli bir yere sahiptir. N’doye’un yanı sıra; sezona Fenerbahçe formasıyle başlayan Zanka, Sivasspor’un yeni transferi Claudemir, Beşiktaş’ın dinamosu Atiba Hutchinson ve Galatasaray’ın eski müzmin sakatı Tobias Linderoth da hem ligimizde hem de Kopenhag’ta oynamış futbolcular arasında yer alıyor.

Kopenhag takımının en önemli oyuncuları olarak ise kanat oyuncuları Mohammed Daramy ve Viktor Fischer ön plana çıkıyor. Bu oyunculara ek olarak ise savunmada İzlandalı Sigurdsson ve Bengtsson tecrübesiyle takıma güç olan oyuncular.

Haberin Devamı

TAKTİKLERİ HÜCUMA DAYALI

Maçalarına genel olarak 4-4-2 formasyonuyla çıkan Kopenhag bu sezon Avrupa Ligi’nde Malmö, Lugano ve Dinamo Kiev’in olduğu B Grubu’nu 2. Olarak tamamlayarak üst tura çıkmıştır. Son 32’de ise İskoç dev Celtic’i toplamda 4-2’lik skorla saf dışı bırakan Danimarka takımı, son 16 Tur’unda Başakşehir’in rakibi olmuştur.

Özellikle iç sahada çok zor yenilen Kopenhag, kadrosunda yer alan Acrupa tecrübesi bulunan oyuncularla oldukça zorlu bir rakip konumunda bulunuyor. Her sene Avrupa arenasında boy gösteren Danimarka kulübünün Mart ayında ise hala iklim şartları gereği oldukça soğuk olacağını belirtmekte fayda var. Ama şanslıyız ki ilk maç İstanbul’da ve Başakşehir 19 Mart’ta Danimarka’da maça çıkıyor.

Daha önce sadece Türkiye’den Galatasaray’a rakip olan Kopenhag, 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda sarı kırmızılı ekiple maçlarını oynamış. İçerde kazanıp, deplasmanda ise mağlup olmuştur.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ