MENÜ

Başakşehir'de doğan yeni yıldız Enzo Crivelli!

Süper Lig’in en istikrarlı takımlarından birisi olan Medipol Başakşehir, yıllardır oynattığı futbolla izleyenlerden tam puan alıyor. Bu sezon Süper Lig’de şampiyonluk yarışında yine sonuna kadar devam eden Başakşehir’in kadrosunda tecrübeli oyuncular yer alıyor. Son sezonlarda forvet mevkisinin Adebayor, Demba Ba ve Robinho gibi dünya yıldızlarına emanet edilmesinin ardından bu sezon da Başakşehir’den herkes bir yıldız forvet bekliyordu. Ama Başakşehir bir sürpriz yaparak oyun sistemine tam olarak uyan bir santraforu ülkemize getirerek görünmez bir kahraman yarattı. O futbolcu, 25 yaşındaki Fransız forvet Enzo Crivelli.

Bu sezonBaşakşehir formasıyla 35 resmi maça çıkan ve bu maçlarda 13 gol ve 3 asistlik katkıyla oynayan Crivelli, bir gol makinesi olmasa da komple bir oyuncu.

Haberin Devamı

Futbola Fransa Ligi takımlarından Bordeaux formasıyla başlayan Crivelli, kariyerinde ilk defa bu sezon başında Fransa dışından bir takıma transfer olarak ilk ülke dışı deneyimini Türkiye’de tatmıştır.

Bu sezon Maç başına 1.6 şut çeken ve %66.9 pas başarı yüzdesine sahip olan isim, 4.1 hava topu kazanarak fizik gücünü kanıtlamıştır.

Ligimize kolay adapte olan ve gol krallığı yarışı içinde de yer alan Enzo Crivelli, Süper lig’de her 188 dakikada 1 fileleri havalandırmıştır.

Başakşehir’le 2022 senesinin sonuna kadar sözleşmesi bulunan 25 yaşındaki santrafor, Fransa genç milli takımlarında da yer almıştır.

Hava topundaki başarısı, oyun vizyonu, hırsı ve bitiricilik özellikleriyle dikkat çeken Fransız golcünün Başakşehir’den ayrılması durumunda değeri katlanarak artan ismin bir sonraki durağı kesinlikle Avrupa olacaktır.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ