MENÜ

Emre Belözoğlu'nun yeni adresi! İngiltere'ye uçacak

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türkiye'den ayrılmaya hazırlanıyor. Genç teknik adam yeni sezonda İngiltere'de çalışacak. İşte detaylar.

Emre Belözoğlu'nun yeni adresi! İngiltere'ye uçacak

Teknkik direktörlük kariyerine Fenerbahçe'de başlayan ve ardından Medipol Başakşehir ile devam eden Emre Belözoğlu, yol ayrımına geldi. İki sezondur İstanbul ekibini çalıştıran Belözoğlu, rotasını yurt dışına çevirdi. Emre Belözoğlu, Medipol Başakşehir ile 1 sezonluk daha sözleşmesi olmasına rağmen gelecek yıl İngiltere'de çalışmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı, Belözoğlu'nu getirecek

Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre 42 yaşındaki teknik adam Belözoğlu, gelecek sezon Hull City ile çalışmayı planlıyor. Türk medya patronu Acun Ilıcalı'nın sahip olduğu kulübün takımın başına Belözoğlu'nu getirmek için çalışmalara başladı.

Hull, sezonu 15. sırada bitirdi

İngiliz Premier Lig'in bir alt kategorisi olan Championship'te yer alan Hull City, bu sezon zor bir dönem geçirdi ve ligde kalma mücadelesi verdi. Daha önceleri Premier Lig gören Hull City, 24 takımlı alt ligi 15. sırada tamamladı.

Ozan Tufan'ın hocası olacak

Eski milli futbolculardan Ozan Tufan'ın da forma giydiği Hull City'yi Premier Lig'e çıkartmayı hedefleyen Acun Ilıcalı, çok yakın dostu olan ve futbol bilgisini beğendiğini her defasında açıkça ifade ettiği Emre Belözoğlu'nu takımın başına getirmek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

İngiltere'de futbol oynadı

Emre Belözoğlu, futbolcu olarak İngiltere'de forma giydi. Belözoğlu, 2005-2008 arasında Newcastle United'da oynadı. Newcastle ile toplam 80 maça çıkan Belözoğlu, 6 gol atarken 11 de asiste imza koydu. Belözoğlu daha önce verdiği bir röportajda "Hedefim Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük teknik direktörlerden biri olmak ve bayrağımızı Avrupa'da taşımak" demişti.

Belözoğlu, Avrupa'da son 16 gördü

Medipol Başakşehir ile 2022-23 sezonunu 4. sırada tamamlayan Emre Belözoğlu, Avrupa bileti aldı. Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, bu sezon UEFA Konferans Ligi'nde de son 16 turuna kalmayı başardı. Belözğlu yönetimindeki Başakşehir, bu sezon ligde umduğunu bulamadı. Halihazırda 5. sırada olan takım Ziraat Türkiye Kupası'ndaysa finale çok yakın. Başakşehir, ilk maçta 1-0 yendiği Ankaragücü ile Perşembe günü rövanşa çıkacak.

Başakşehir ile 1.8 puan ortalaması

Emre Belözolğu, iki sezonda şimdiye kadar Medipol Başakşehir ile toplam 79 maça çıktı. Belözoğlu, 42 galibiyet, 17 mağlubiyet ve 20 de beraberlik aldı. Genç teknik adamın maç başına puan ortalaması 1.85 olarak gerçekleşti.

YORUM YAZ