MENÜ

Başakşehir'de yıldız doğuyor! 18 yaşında, 3 penaltı kurtardı, takımı bir üst tura taşıdı...

Başakşehir'in kalecisi Deniz Dilmen, Türkiye Kupası'nda Hatayspor'un kullandığı 3 penaltıyı kurtardı. Deniz Dilmen kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

Başakşehir'de yıldız doğuyor! 18 yaşında, 3 penaltı kurtardı, takımı bir üst tura taşıdı...

Rams Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda Hatayspor'u penaltılarda eledi ve adını çeyrek finale yazdırdı. Seri penaltı vuruşlarında 3 penaltı kurtaran Başakşehir'in genç kalecisi Deniz Dilmen merak konusu olmaya başladı. Deniz Dilmen kimdir, kaç yaşında ve nerelidir gibi aramalar sürüyor. İşte Deniz Dilmen'e dair detaylar...

Haberin Devamı

Deniz Dilmen kimdir?

5 Haziran 2005 doğumlu Deniz Dilmen, geçen sezon Süper Lig'in 37'inci haftasında Başakşehir formasıyla sahada yer alarak tarihe geçmişti. Deniz Dilmen, turuncu-lacivertli formayla profesyonel olarak bir maçta forma giyen en genç kaleci oldu.

YILDIZ OYUNCU DAMGA VURDU

3 maçın 2'sinde kalesini gole kapattı

Futbola Başakşehir altyapısında başlayan Deniz Dilmen, Temmuz 2021'de profesyonel sözleşme imzaladı. Bu sezon 3 maça çıkan 18 yaşındaki kaleci, kalesinde 1 gol gördü, 2 maçta ise kalesini gole kapattı.

Başakşehirde yıldız doğuyor 18 yaşında, 3 penaltı kurtardı, takımı bir üst tura taşıdı...

Çeyrek finale taşıdı

Rams Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda Hatayspor ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 eşitlikle biten mücadele seri penaltı atışlarına gitti. Oyununun bu bölümüne damga vuran Deniz Dilmen, Hatayspor'un kullandığı 5 penaltının 3'ünü tutmayı başardı. Böylece Başakşehir, kupada çeyrek finale uzandı.

'Yetenekli bir kaleci geliyor'

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de maçın ardından basın toplantısında Deniz'i tebrik etti. Eski efsane kaleci, "Deniz’i tebrik etmek istiyorum. Türk milli takımı adına yetenekli bir kaleci geliyor. Daha önce de takip etmiştim. Takımına turu getirdi. Umarım futbol hayatı boyunca başarılı olur” diye konuştu.

'Donnarumma'ya benzetiyorum'

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan da 18 yaşındaki öğrencisine övgüler yağdırdı. Atan, "“Öncelikle 3 tane çok iyi kalecim var. Bizim ilk geldiğimiz zaman Muhammet sakatlandı. 4 ay kadar aramızda olmadı. Ondan sonrasında Volkan ve Deniz’le iyi geçirdik. Şu anda en üst seviyede oynamaya hazır kalecim var. Deniz yaş itibarıyla genç ve fiziği iyi olduğu için ben onu Donnarumma’ya benzetiyorum. Gerçekten dev gibi bunu penaltılarda da gördünüz. Bundan önceki iki kupa maçında çok iyi oynadı. Bugün topla ilişkileri iyiydi, topu oyuna iyi soktu. Ama kale içinde bizim ondan beklentimiz daha fazla. Ondan daha fazlası var. Ama geçen hafta babasının bir sağlık sorunu vardı. Kafasının dağınık olduğu ve maçın içerisinde o konsantrasyonunu toplayamadığını düşünüyorum. Benim bildiğim Deniz o golü yemezdi. Penaltılarda müthiş bir iş yaptı ve bizi çeyrek finale taşıdı" ifadelerini kullandı.

Başakşehirde yıldız doğuyor 18 yaşında, 3 penaltı kurtardı, takımı bir üst tura taşıdı...

Deniz, her penaltı atışı öncesinde kale arkasında yazan notlara bakmayı da ihmal etmedi...

Başakşehirde yıldız doğuyor 18 yaşında, 3 penaltı kurtardı, takımı bir üst tura taşıdı...

YORUM YAZ