MENÜ

Adebayor transferi çok ses getirdi!

Monaco, Arsenal, Real Madrid, Tottenham gibi dünya devlerinin formalarını terleten süperstar Adebayor, transferin son gününde Başakşehir’e imza attı. 1.5 yıl Turuncu-Lacivertliler’de forma giyecek olan 32 yaşındaki yıldız, “Buradaki projeden çok etkilendim, çok mutluyum” dedi.

Adebayor transferi çok ses getirdi!

Ara transfer döneminin en büyük bombası şampiyonluk yarışındaki Başakşehir’den geldi. İrfan Can Kahveci, Egemen Korkmaz, Junior Caiçara gibi flaş transferlerle gücüne güç katan İstanbul ekibi büyük yankı uyandıran hamlesini ise dünyaca ünlü yıldızı Emmanuel Adebayor’u takıma kazandırarak yaptı. Nijerya asıllı Togolu futbolcu ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Dün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kulüp binasında Başkan Göksel Gümüşdağ’ın yanında kendisini 1.5 yıllığına Medipol Başakşehir’e bağlayan imzayı atan Adebayor, iddialı açıklamalar yaptı. Başakşehir’e geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden yıldız oyuncu şunları kaydetti:

‘Doğru seçimi yaptım’

“Bana sunulan proje çok cazipti. Projenin geleceğiyle ilgili ben de araştırma yaptım ve bu takımın bir parçası olmak istedim. Atacağım gollerle birlikte bu projeyi daha da yukarıya çekmeyi arzu ediyorum.” Fransız ekibi Metz’de profesyonel futbol kariyerine başlayan Adebayor sırasıyla; Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid ve Tottenham Hotspur gibi önemli takımların formalarını giydi. En son Crystal Palace’ta oynayan Adebayor, yaz transfer dönemi sonrasında ise hiçbir takımla anlaşamayarak yaklaşık 6 ay boşta kalmıştı.

‘Maliyetini açıklamıyoruz’

Tecrübeli ismin Başakşehir projesinden çok etkilendiğini belirten Asbaşkan Mustafa Saral, “Tesisi gezdiği zaman çok mutlu oldu. Projeye inandığını söyledi. Hocamızla tanıştı. Şu anda her şey yolunda. Biz oyuncu konusunda kulüp menfaatlerinin dışına çıkmıyoruz. Maliyet konusunda ise herhangi bir açıklama yapmayı uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüzyıllık listede

Bu yüzyılda Avrupa’nın beş büyük liginde 100 golü geçen altı Afrikalı oyuncu var; Kanoute, Aubameyang ile yolu Süper Lig’den geçen Eto’o, Drogba ve Mamadou Niang’ın da bulunduğu listede 344 maçta 122 gol, 36 asistle Adebayor, 4. sırada yer alıyor.

Adebayor’un bireysel başarıları

Ligue 2 Yılın Kadrosu: 2003
Afrika’da Yılın Futbolcusu: 2008
Premier Lig Yılın Kadrosu: 2008
Premier Lig sezonun golü: 2008
Afrika’da Yılın Futbolcusu: 2007
Milli takımın en golcüsü: 30 Gol

Tam isim: Sheyi Emmanuel Adebayor
Doğum tarihi: 26 Şubat 1984
Yaş: 32
Boyu: 1.91m
Uyruğu: Togo
Mevki: Forvet-Santrafor

Daily Mail

Adebayor, Türk Takımı İstanbul Başakşehir’e transfer oldu. Normalde Beşiktaş’la anlaşacaktı, ancak Başakşehir’i seçti. Geçen seneden bu yana kulübü yoktu. Burada 3 milyon Pound’a (yaklaşık 14 milyon TL) yakın bir para kazanması bekleniyor.

Globo Esporte

Avrupa’da transfer dönemi dün sona erdi. Adebayor, 7 ay sonra kendisine kulüp buldu ve Türk ekibi Başakşehir’e transfer oldu.

Marca

Adebayor, Başakşehir’e imzasını attı. 2016 yazından bu yana kulüpsüz olan Adebayor, Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir’le anlaştı. 18 Ocak’ta Lyon’dan gelen teklifi reddetmişti. Beşiktaş’la anlaşması beklenirken Başakşehir’e gitti.

Muhsin Ertuğral - Enteresan ve riskli!

Adebayor’u Afrika Kupası’nda canlı izledim. Uzun süredir oynamıyor olması nedeniyle beklentilerin altında bir turnuva geçirdi. Maç eksiği gözle görüldü. Bu açıdan Başakşehir’in yaptığı transfer elbette ki enteresan ve risk barındırıyor. Abdullah Avcı bir sistem takımına sahip. Bu tip kariyerli ve büyük oyuncular tecrübesiyle böyle oturmuş sistemler içine çok daha çabuk uyum sağlayabilirler. Abdullah hoca da bunu düşünmüş olabilir ve onun tecrübesinden faydalanmak isteyebilir. Belki devamlı değil de belirli maçlarda kullanacaktır. Şu anki ritmi bunu gösteriyor çünkü.

Serkan Akcan - Korkutucu bir transfer

4 santrforu varken beşinciyi alması Abdullah Avcı’nın elini güçlendirir belki ama işini de zorlaştırabilir. Adebayor büyük bir kariyere sahip fakat 33 yaşına bastı ve 6 aydır lig ritminin dışında. Togo’nun ruhani lideri (!) olduğu için Afrika Kupası’nda 3 maça da ilk 11 başladı. Şimdi Avcı, Batdal’ın dakikalarından Adebayor’a vermek zorunda. Başakşehir, Emre’yle seviye atladı, sanırım Adebayor’dan da beklenti ikinci lider olması. Başakşehir, Adebayor’u hayata döndürebilirse rakipler için korkutucu bir transfer olur. Fakat futbola dönemezse Abdullah Avcı’nın uykularını kaçırır.

Mehmet Demirkol - Form tutarsa garanti golcü

Transferi ilk duyduğumda aklıma gelen şu oldu: Herhalde Abdullah Avcı takım içinde gereğinden fazla huzur ve sakinlikten rahatsız oldu. Biraz elektrik, biraz heyecan katmak istedi. Başakşehir zor bir transfer yaptı. Avcı için Adebayor’u 2.5 sene sonra ritme sokmak gerçek bir sınav olacak. Togolu, kariyerinin ilk bölümünde marka olmuş önemli bir yıldız. Manchester City macerası sonrası Tottenham’da duraklama dönemine girdi ve sonra da durdu. Ne olursa olsun bir marka ve formda olduğunda garanti golcü sınıfı bir oyuncu. Burada belirleyici olan onun oynamayı ne kadar istediği. Eto’o’nun yarısı kadar istiyorsa ne ala. Ancak son dönem performansı devam ederse, aldığı para başta olmak üzere sistemi bozacak kötü etkiler yapabilir. Başta Emre olmak üzere tecrübeli oyuncuların Avcı’ya bu önemli sınavda yardımcı olması şart.





Haberin Devamı
YORUM YAZ