MENÜ

Başakşehir kazandı, LASK Linz yıkıldı! Ülke futbolu için müjde

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Başakşehir, Kopenhag'ı 1-0 mağlup edip rövanş öncesi avantajı cebine koyarken, Avusturya ekibi LASK Linz'in Manchester United'a 5-0 mağlup olmasına İngilizler kadar biz de sevindik. Avrupa'da fırtına gibi esen Başakşehir sayesinde Süper Lig şampiyonu gelecek sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına ön eleme oynamadan katılacak.

Başakşehir kazandı, LASK Linz yıkıldı! Ülke futbolu için müjde

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Başakşehir, Kopenhag'ı 1-0 mağlup etti. Temsilcimize rövanş öncesi avantajı getiren gol 88'de penaltıdan Edin Visca'dan geldi.

Haberin Devamı

Başakşehir avantajlı skoru cebine koyarken, gözlerimiz Avusturya'daydı. Ülke puanı sıralamasında kıyasıya bir rekabet içerisine girdiğimiz Avusturya'nın temsilcisi LASK Linz ise İngiliz devi Manchester United'a 5-0 kaybetti. Bu sonuca İngilizler kadar biz de sevindik. Böylelikle Avusturya’nın bu sezon bizi geçme şansı oldukça azaldı.

Fark 675’e çıktı

Ülke puanı sıralamasında Avusturya’nın 32 bin 925 puanı vardı. Biz ise 275 puan öndeydik. LASK’ın yenilmesi ve Başakşehir’in kazanmasıyla 400 puan daha elde ettik ve böylece 33 bin 600 puana ulaşarak farkı açtık.

Başakşehir'in turlaması, Linz'in kupaya veda etmesi halinde Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına ön eleme oynamadan katılacak.

YORUM YAZ