MENÜ

Başakşehir gruptan nasıl çıkar? J Grubu puan durumu

UEFA Avrupa Ligi J grubunda son iki haftaya 7 puanla lider giren temsilcimiz Başakşehir, 5. hafta maçında Roma'yı konuk etti. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Okan Buruk'un öğrencileri, ikinci yarı geri dönemedi ve sahadan farklı mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 7 puanda kalırken, Roma ve Borussia Monchengladbach 8'er puana ulaştı. Başakşehir'in gruptan çıkma şansı son maça kaldı.

Başakşehir gruptan nasıl çıkar? J Grubu puan durumu

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 5’inci maçında Başakşehir kendi sahasında Roma’yı konuk etti. Mücadeleye taraftarların ilgisi diğer maçlarına göre yüksekti. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan müsabakayı toplam 12 bin 223 seyirci izledi. Roma taraftarları da deplasman tribününde 495 kişi ile yer aldı. İtalyan ekibi, Veretout, Kluivert ve Dzeko’nun golleriyle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Başakşehir, bu müsabaka ile birlikte Avrupa kupalarında 3 maç sonra yenildi. İstanbul ekibi en son UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında deplasmanda Roma’ya 4-0 mağlup olmuştu.

Grupta oynanan diğer maçta Mönchengladbach, deplasmanda Wolfsberger AC'i 1-0'la geçti.

Başakşehir gruptan nasıl çıkar?

Başakşehir bu mağlubiyetle birlikte 7 puanla 3'üncü sıraya gerilerken, Roma ise 8 puanla ikinci sıraya yükseldi. Medipol Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkması için tek ihtimal olarak, Almanya’da Borussia Mönchengladbach’ı yenmesi kaldı.

Alman ve İtalyan temsilcilerinin 8’er puanının bulunduğu grupta turuncu-lacivertli ekip, 12 Aralık Perşembe günü deplasmanda Borussia Mönchengladbach’ı yenmesi halinde gruptan çıkmayı başaracak.

Haberin Devamı

Beraberlik ya da mağlubiyet ise Medipol Başakşehir’in Avrupa defterini kapatmasına sebep olacak.

J Grubu puan durumu

1- Mönchengladbach / 8 puan

2- Roma / 8 puan

3- BAŞAKŞEHİR / 7 puan

4- Wolfsberger AC / 3 puan

YORUM YAZ