MENÜ

Başakşehir - Galatasaray maçındaki penaltı pozisyonuna çarpıcı yorum: Büyük sıkıntı olurdu!

Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, Başakşehir deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve yeni sezona 2'de 2 yaparak başladı. Haftanın kritik maçında sarı kırmızılıların gollerini Radamel Falcao (14') (P) ve Younes Belhanda (76') kaydetti. Yazarımız Erman Özgür, Galatasaray lehine verilen penaltı kararını ve bir süredir eleştirilen Younes Belhanda'nın performansını Fanatik TV'den Seçil Menteş'e değerlendirdi.

Galatasaray, Süper Lig'in 2. haftasında Başakşehir'i Radamel Falcao ve Younes Belhanda'nın golleriyle 2-0 mağlup etti. Demba Ba ve Luyindama'nın ikili mücadelesi sonrası sarı kırmızılıların dakika 14'te kazandığı penaltı vuruşu ve Younes Belhanda'nın performansı futbolseverler tarafından bir hayli konuşuldu.

Haberin Devamı

Yazarımız Erman Özgür, mücadeleyle ilgili Fanatik TV'ye değerlendirmelerde bulundu. Penaltının doğru bir karar olduğunu belirten Erman Özgür, ''Demba Ba’nın pozisyonu bence penaltıyı gerektiriyor. Bu tip pozisyonda iki eline birden çarpmışken eğer penaltı çalınmazsa büyük bir sıkıntı olurdu ki bence zaten kural da penaltıydı bildiğim kadarıyla yorum olarak da penaltı. '' dedi.

Hakemin iyi bir maç yönettiğinin altını çizen Erman Özgür, ''Hakemin çok iyi bir maç yönettiğine inanıyorum. Maçın sonucuna bariz bir etki etmedi. '' ifadelerini kullandı.

Younes Belhanda'nın da performansını değerlendiren Erman Özgür, ''Belhanda, Galatasaray şampiyon olurken de dahil bu kadar istekli, arzulu bir görüntü sergilememişti. Bugüne kadar ki eleştiriler, Belhanda’nın yeteneği üzerinden değildi. Belhanda’nın tavrı, profesyonelliği biraz futbola olan iştahıyla ilgiliydi. Ve de taraftarla olan diyaloğuyla ilgiliydi. Bunların hepsini aşmış gözüküyor. Galatasaray’da bu sezon forvet hattında birbirinin yükünü omuzlayan çok fazla oyuncunun olması, Belhanda’nın da performansını arttırdı.'' dedi.

Haberin Devamı

Belhanda'nın maçın yıldızlarından biri olduğunu belirten Erman Özgür,'' Öne çıkan 3 oyuncu say desen bir tanesi Belhanda’dır. Özellikle işin savunma kısmında yaptığı çok kritik müdahale, Galatasaray’ın attığı 2. golde harika organizasyonun hakkını veren vuruşu da Belhanda’yı maçın yıldızlarından biri yaptı. '' yorumunu yaptı.

YORUM YAZ