MENÜ

Barcelona'dan Rüştü Reçber paylaşımı!

Barcelona Türkiye Resmi Twitter hesabı, Rüştü Reçber için özel bir paylaşım yaptı. İspanyol devi paylaşımına ''17 sene önce bugün Rüştü Reçber, resmen Barcelona'nın ilk Türk futbolcusu oldu.'' notunu düştü. İşte o paylaşım...

Eski milli kaleci Rüştü Reçber, 17 sene önce bugün Barcelona'nın ilk Türk futbolcusu oldu. Barcelona Türkiye Resmi Twitter hesabı, Rüştü Reçber'in İspanya devindeki anlarından bir video paylaştı. Paylaşıma ''17 sene önce bugün Rüştü Reçber, resmen Barcelona'nın ilk Türk futbolcusu oldu. '' notu düşüldü. İşte Barcelona'nın kısa sürede çok etkileşim alan o paylaşımı...

Haberin Devamı

RÜŞTÜ REÇBER'İN BARCELONA KARİYERİ

Rüştü, 2002 FIFA Dünya Kupası performansından sonra FC Barcelona, Manchester United ve Arsenal FC'nin transfer listesine girmişti. Rüştü, Barcelona başkanlığına aday olan Joan Laporta ile anlaştı ve seçimi kazanması halinde transfer olacağı sözü verildi.

Aynı sene teknik direktörlüğe de Frank Rijkaard getirildi. İlk hazırlık maçına Juventus karşısında çıktı. Rüştü, ilk 45 dakika Barcelona kalesini korudu ve ilk yarıyı Barça, 2-0 kazandı. Katalunya Kupası maçında ise ikinci 45 dakika oynayan Rüştü'lü Barcelona Espanyol'u 1-0 yenerek bu kupayı kazandı. Ancak La Liga maçlarından önce Rijkaard, Rüştü'nün İspanyolca ya da İngilizce bilmemesi nedeniyle kaleyi Víctor Valdés'in koruyacağını, Rüştü'nün ise kupalarda forma giyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

16 Ekim 2003'te UEFA Kupası'nda FK Púchov'u 8-0 yendikleri maçta ilk kez resmi bir maçta Barça kalesini korudu. İkinci tur maçlarında da Panionios karşısında iki maçta da forma giydi ve gol yemedi. 15 Aralık 2003'te ise ilk kez lig maçında Espanyol'a karşı forma giydi ve maçı Barcelona 2-1 kazandı. Ancak 22 Aralık'taki ikinci maçı olan Celta Vigo karşısında hatalı bir gol yedi ve maç 1-1 beraberlikle bitti.

4 Ocak'ta oynadığı Racing de Santander maçında da hatalı goller yiyerek Barcelona'nın maçı 3-0 kaybetmesinde sorumluydu. Rüştü bu maçlardan sonra tamamen yedeğe düşerek ligde, UEFA Kupası ya da ulusal kupada forma giymedi. Bu performans düşüklüğü ile AB-dışı statüsünde oynayan Rüştü, bu kontenjanın da sınırlı olması nedeniyle ilk 18'e alınmayarak üçüncü kaleciliğe düştü. 14 Nisan 2004'te Real Betis ile oynanan son lig maçında 33. dakikada kırmızı kart gören Valdes'in yerine oyuna girdi. Ancak oyuna girdikten sonra bir gol yedi. Maç 1-1 sonuçlandı.

YORUM YAZ