MENÜ

Negreira olayında yeni gelişme: Barcelona için küme düşme sözleri...

İspanya'da emniyet güçleri Hakemler Teknik Komitesinin ofislerinde arama yaptı. La Liga Başkanı Javier Tebas konuyla alakalı açıklama yaparken Barcelona'nın küme düşürülme ihtimali hakkında konuştu.

Negreira olayında yeni gelişme: Barcelona için küme düşme sözleri...

İspanyol futbolunu sarsan Negreira olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Marca'da yer alan haberlere göre, açılan soruşturma nedeniylşe Hakemler Teknik Komistesi'nin bürolarında emniyet güçleri arama yaptı.

Haberin Devamı

İspanyol basınında yer alan diğer haberlere göre ise, Barcelona şehrinin 1 Numaralı İdare Mahkemesi Hakimi, Barcelona Kulübü'ün, Hakem satın aldığı iddialarıyla ilgili delillere rastlamadığı, ancak Barcelona Kulübü hakkında rüşvet verme iddiasıyla yasal süreç başlattığı bilgisine yer verildi.

KÜME DÜŞME İHTİMALİ...

La Liga Başkanı Javier Tebas, kendisine gelen, 'Negreira Davası sonucunda suçlu bulunması halinde Barcelona küme düşürülür mü?' sorusuna yanıt verdi.

Marca'da yer alan habere göre Tebas bu soruya; "Bunu bizim yapacak yetkimiz yok. Çünkü bu yaşananlar idari düzeyde zaman aşımına uğradı. Bu davaya karşışma yetkimiz olsa disiplin dosyası hazırlar ve hakime giderdik.

Yapılmaması gereken ödemelerin yapıldığını gösteren belgeler var ve bununla hakemlerin kararlarını etkileme isteği söz konusu. Hakim uyarıdan küme düşürmeye kadar birçok karar verebilir, ancak biz bunu yapmaya yetkili değiliz. Bizim alanımızdaki bir durum değil" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

NEGREIRA OLAYI NEDİR?

İspanya'da maliye polisi, bir dönem Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirketi vergi kaçırma iddiasıyla araştırırken, Barcelona Kulübün'nün bu şirkete 2001 ile 2018 yılları arasında toplamda 7 milyon 300 bin Euro ödeme yaptığını ortaya çıkarmıştı.

Katalan devi bunu yalanlasa da eski başkanlar Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell hakkında savcılık tarafından soruşturma açıldı. FIFA ve UEFA da konuyla ilgili bünyelerinde soruşturma yürütme kararı almıştı.

YORUM YAZ