MENÜ

İlkay Gündoğan: Bu ben değilim, sorunlarım var! Acıklı hayatını anlattı...

Yaz transfer döneminde Manchester City'den ayrılıp Barcelona'ya imza atan İlkay Gündoğan, hayatına dair bilinmeyen gerçekleri ortaya çıkardı.

İlkay Gündoğan: Bu ben değilim, sorunlarım var! Acıklı hayatını anlattı...

Barcelona'nın yıldızı İlkay Gündoğan, hayatında yaşadığı zorlukları anlattı. Tecrübeli futbolcu, geçmiş dönemde neredeyse kariyerini bitirecek olayları da açık sözlülükle dile getirdi.

Haberin Devamı

İlkay gitti, Manchester City düşüşe geçti

İngiliz basını Manchester City'nin bu sezonki kötü gidişinin öncelikli sebebini İlkay Gündoğan'ın gidişi olarak gösterdi. Daily Mail'de yer alan haberde, "İlkay'ın Barcelona'ya bedelsiz gidişi, City'nin uyum sağlamak zorunda olduğu en büyük değişiklik. Kaptanlık yaptı, tarihi goller attı ama aynı zamanda Guardiola'yı anlayan tek adamdı. Topu nadiren kaybediyordu ve ne zaman oyunu hızlandırıp ne zaman yavaşlatacağını çok iyi biliyordu" ifadelerine yer verildi.

İlkay Gündoğan: Bu ben değilim, sorunlarım var Acıklı hayatını anlattı...

"Çok para kazandığım için..."

Barça'nın yıldızı, Fransa'dan Lequipe'e konuştu. Sahada hâlâ hırslı olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Açım ve hâlâ öğrenmek istiyorum. Barça'da hâlâ geliştirmemiz gereken şeyler var. Daha gidecek yolumuz var ama bu harika bir proje" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlkay ayrıca Xavi ile Pep Guardiola'yı kıyaslayarak, "Xavi, Pep'e çok benziyor. Aynı yerde antrenman yaptılar, aynı futbol eğitimini aldılar, aynı taleplerle karşılaştılar. Aynı futboldan bahsediyorlar" dedi.

İlkay Gündoğan: Bu ben değilim, sorunlarım var Acıklı hayatını anlattı...

"Sosyal medyayı umursamıyorum!"

Yıldız orta saha, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili sorulan bir soru üzerine, "Sosyal medya mı? Dürüst olmak gerekirse pek de umursamadığım bir konu. Ben sadece insanların beni iyi bir futbolcu olarak görmesini istiyorum. Hayatımı Instagram'da veya başka bir yerde paylaşmak... Aslında ben bu değilim. Hayatta herkesin sorunları vardır. İnsanların gözünde çok para kazandığım için bir şeyler hakkında şikâyet etme hakkım yok gibi görünüyor olabilir. Ancak ayrıcalıklı bir hayata sahip olmak, sorunlarım olmadığı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

İlkay Gündoğan: Bu ben değilim, sorunlarım var Acıklı hayatını anlattı...

"Kariyerim tehdit altındaydı"

Gündoğan, genç futbolcuyken yaşadığı ağır sakatlığın sadece kariyerini değil hayatını da etkilediğini vurgulayarak, "22 yaşında, beni 14 ay boyunca sahadan uzak tutan büyük bir sırt yaralanması yaşadım. Sinir köklerinde iltihaplanma vardı. Gerçekten kariyerimin tehlikede olduğunu düşündüm. Büyük acılar içinde oynuyordum, kendimi 90 yaşında gibi hissettim. Pantolonumu, ayakkabılarımı, çoraplarımı giyerken zorlanıyordum, yatağıma yattığımda canım yanıyordu. Bu sadece futbol antrenmanımı değil, hayatımı da etkiledi.

Haberin Devamı

Bana enjeksiyon yapıldı ama hiçbir şey düzelmedi. Çok doktor gördüm, teşhisler asla aynı olmadı. Artık kime güveneceğimi bilmiyordum. Bir noktada artık dayanamadım ve kariyerim için gerçekten korktum. Ameliyata girmekten kaçınarak her şeyi denemek istedim. Nihayet Münih'te beni ameliyat edecek çok iyi bir cerrah buldum. En iyi çözüm bu oldu" sözlerini sarf etti.

Bu sezon Barcelona formasıyla 20 maça çıkan Gündoğan, 1 gol atıp 5 asist yaptı. Tecrübeli orta saha, tek golünü La Liga'da kaydederken Şampiyonlar Ligi'nde henüz skor üretemedi.

İlkay Gündoğan: Bu ben değilim, sorunlarım var Acıklı hayatını anlattı...

YORUM YAZ