MENÜ

Galatasaray - Barcelona | Xavi: Bu maç bizim için de Galatasaray için de final

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda yarın, 0-0'lık ilk maçın rövanşında Galatasaray'a konuk olacak olan Barcelona'da teknik direktör Xavi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Xavi maçın önemine dikkat çekerek, "Bu maç bizim için de Galatasaray için de final. Kazanmamız gerekiyor." dedi.

Galatasaray - Barcelona | Xavi: Bu maç bizim için de Galatasaray için de final

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda yarın, 0-0'lık ilk maçın rövanşında Galatasaray'a konuk olacak olan Barcelona'da teknik direktör Xavi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İlk maçta Galatasaray'ın kendilerini durdurduğunu söyleyen teknik adam, bu maçın hem Barcelona hem de Galatasaray için final niteliğinde olduğunu belirterek, "Galatasaray ilk maçta bizi durdurdu. Etkili olamadık, üstümüze düşeni yapamadık. Bu maç bizim için de Galatasaray için de final. Kazanmamız gerekiyor. Bu takımın Avrupa'da yarışabileceğini göstermek istiyoruz. Yarın final niteliğinde bir maç oynayacağız. İlk maçta iyi oynamadık. Bizim hedefimiz yarın oynanacak maçı kazanmak olacak." dedi.

"Daha iyi defans yapmalıyız"

Daha iyi defans yapmaları gerektiğini altını çizen Xavi, "Daha iyi defans yapmalıyız düzeltmemiz gereken birçok şey var. Son dönemde birçok şeyi değiştirdik ama değiştirmemiz gereken konular var. Formda olduğumuz için iyi sonuçlar almaya başladık ama idman yapıp daha iyi olmamız lazım." sözlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

"İlk maçta neleri yapamadığımızı analiz ettik"

İlk maçı analiz ettiklerini söyleyen Xavi, "İlk maç çok iyi olmadığımızı söyleyebilirim. İlk maçta neleri yapamadığımızı analiz ettik. Çok kompakt oynadılar. İlk maçtaki hatalarımızı analiz ettik ve yarın daha iyisini yapmak için iyi çalıştık." açıklamasını yaptı.

"Domenec Torrent bizi çok iyi tanıyor"

Galatasaray'ın teknik direktörü Domenec Torrent'in Barcelona'yı çok iyi tanıdığını da söyleyen teknik adam, Torrent'e övgülerde bulundu: "Kadrodaki rotasyonumuzun nedeni yoğun fikstürden kaynaklı. Galatasaray'ın hakkını vermek lazım Avrupa'da her takımla rekabet edebilecek düzeyde bir takım. Domenec Torrent bizi çok iyi tanıyor, çok iyi bir hoca. Galatasaray, ilk maçta çok iyiydi. Bakalım yarın neler olacak."

"Çok zor bir atmosfer olacak"

Galatasaray'ın stadında nasıl bir atmosfer beklediklerine yönelik soruya ise Xavi, "Yarın önemli bir atmosfer olacak. Taraftar çok destek verecektir ve Barcelona’daki maçtan daha agresif olacaktır. Ama sonuçta bu futbol ve yarınki maçta ne olacağını göreceğiz. Böyle atmosferler benim hoşuma gidiyor. Ben kazanmayı severim ve takımın da bunu sevdiğini biliyorum. Napoli’de de aynı duruma düşmüştük ama o atmosferden çıkabildik. Fizik konusunda da sakatlık olmaması önemli. Bir plan içinde gidiyoruz. Fiziksel olarak bir planlama içinde gidiyoruz." sözleri ile cevap verdi.

Haberin Devamı

YORUM YAZ