MENÜ

El Clasico'nun ardından olay açıklama: Real Madrid-Barcelona maçı tekrar mı edilecek?

İspanya La Liga'da 32. hafta maçında Real Madrid sahasında Barcelona'yı konuk etti. Beş golün atıldığı dev mücadelede dakikalar 28'i gösterdiği çarpıcı bir pozisyon yaşandı. Lamine Yamal'ın ön direkte yaptığı vuruşta kaleci Lunin topu son anda çizgi üzerinde uzaklaştırmayı başardı. Bir süre VAR ile konuşan maçın hakemi ardından oyunu devam ettirmişti. Barcelona Başkanı Joan Laporta bugün konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. İşte detaylar...

El Clasico'nun ardından olay açıklama: Real Madrid-Barcelona maçı tekrar mı edilecek?

İspanya La Liga'nın 32. haftasında Real Madrid ile Barcelona Santiago Bernabueu Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelede dakikalar henüz altıyı gösterirken Christiensen topu filelere göndererek Barcelona'yı öne geçirdi.

Haberin Devamı

18. dakikada Vinicius Junior'ın penaltıdan attığı golle skora denge geldi ve bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu. 69. dakikada Katalan devi bu kez Fermin ile öne geçti. Real Madrid dört dakika sonra Lucas Vazquez ile bir kez daha beraberliği sağladı.

Kaşrılaşmada dakikalar 90+1'i gösterdiğinde sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Lucas Vazquez'in yerden arka direğe doğru gönderdiği topu Jude Bellingham sert ve düzgün bir vuruşla filelere gönderdi ve Real Madrid, El Clasico'dan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

MAÇA DAMGA VURAN AN!

Karşılaşmada dakikalar 28'i gösterdiğinde Barcelona bir köşe vuruşu kazandı. Topun başına geçen Raphinha'nın ön direğe doğru yaptığı ortada Lamine Yamal topu kaleye doğru gönderdi. Kaleci Lunin son anda topu çizgi üzerinden çıkardı.

Haberin Devamı

Bu pozisyonun ardından topun çizgiyi geçtiği yönünde itirazlar yapıldı. Hakem Cesar Soto Grado bir süre VAR ile iletişim halinde kaldı, ancak topun tamamının çizgiyi geçmediği kararı verildi.

El Clasiconun ardından olay açıklama: Real Madrid-Barcelona maçı tekrar mı edilecek

BARCELONA VAR KAYILARINI İSTEDİ

Barcelona Başkanı Joan Laporta, bugün 14:45'te Real Madrid'e 3-2 mağlup oldukları maçla ilgili konuştu. Laporta, Teknik Hakem Komitesi ve İspanya Futbol Federasyonu'ndan pozisyonla ilgili tüm ses kayıtlarını ve görüntüleri isteyeceklerini açıklarken, federasyondan maçının tekrarını talep edebileceklerini de vurguladı.

BARCELONA MAÇIN TEKRARI İÇİN BAŞVURU YAPABİLİR

"Dün birkaç şüpheli pozisyon vardı ama hepsinden önemlisi kilit önemde olan ve maçın sonucunu değiştirebilecek bir pozisyon vardı. Tahmin edebileceğiniz gibi, Lamine Yamal'ın hayali golünden bahsediyorum. Kulüp olarak ne olduğundan emin olmak istiyoruz ve Barcelona'dan Teknik Hakem Komitesi ve İspanya Futbol Federasyonu'ndan olayla ilgili tüm görüntü ve ses kayıtlarını isteyeceğimizi bildiririm.

Eğer golün yasal olduğu doğrulanırsa, daha da ileri giderek maçın yeniden oynanmasını isteyeceğiz."

LAPORTA'DAN VAR'A TEPKİ

Futbolun doğallığını ortadan kaldırdığı için bu VAR teknolojisinin hiçbir zaman büyük bir savunucusu olmayan Laporta, hataları en aza indirmek için kullanılması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

"Barcelona taraftarlarının VAR'ın dünkü kötü yönetiminden duyduğu memnuniyetsizliği ifade etmekle kalmayıp, aynı zamanda maçlara ve takımlara bağlı olarak kafa karışıklığına ve çelişkili kriterlere neden olmaya devam ettiğini vurgulamak istiyorum. Barcelona Başkanı olarak, milyonlarca taraftar tarafından takip edilen müsabakalarımızın gücünü vurgulamak istiyorum ve VAR'ın kullanımı müsabakanın değerini düşürürken kenarda kalamayız. VAR rekabeti daha adil hale getirmeye yardımcı olmalıdır, tersi değil"

El Clasiconun ardından olay açıklama: Real Madrid-Barcelona maçı tekrar mı edilecek

YORUM YAZ