MENÜ

Barcelona'ya UEFA şoku! Şampiyonlar Ligi kararı

UEFA, Negreira Davası nedeniyle zor günlerden geçen Katalan devi Barcelona için beklenmedik bir ceza vermeye hazırlanıyor.

Barcelona'ya UEFA şoku! Şampiyonlar Ligi kararı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in Barcelona ile ilgili açıklamaları İspanya'da bomba etkisi yarattı.

Haberin Devamı

UEFA başkanlık seçimine kısa süre kala Ceferin'in neden böyle bir açıklama yaptığı irdelenirken, 'Ceferin böyle atladığına göre havuzda su var demektir' yorumu yapıldı.

Barcelona'nın Negreira Davası ile ilgili olarak UEFA'nın en iyi iki müfettişi olan Jean Samuel Leuba ve Mirjam Koller'i görevlendirdiği ortaya çıktı. UEFA'nın Barcelona'yı gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nden men etmeyi düşündüğü ve bunun için İspanyol Savcılar ile temasa geçtiği de belirtildi.

UEFA yönetimi, Barcelona'nın durumuyla ilgili tüm şüphelerin giderilmesini, titizlikle hareket edilmesini istedi.

Barcelonaya UEFA şoku Şampiyonlar Ligi kararı

NEGREIRA DAVASI NEDİR?

Barcelona’nın, İspanya Futbol Federasyonu’na (RFEF) bağlı Hakem Teknik Kurulu’nda 1994-2018 yıllarında başkan yardımcılığı yapan Enriquez Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirkete, 2016-2018 yılları arasında toplam 1 milyon 685 bin 142 euro ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Barcelonaya UEFA şoku Şampiyonlar Ligi kararı

40 KULÜPTEN AÇIKLAMA

LaLiga’ya bağlı 42 kulüpten 40’ı, kamuoyuna yansıyan gelişmelerin ardından yazılı açıklama yapmıştı. İddiaların “son derece ciddi olduğu” vurgulanan açıklamada, usulsüzlüklerin açığa çıkarılması için yoğun çaba sarf edileceğinin altı çizilmişti.

Barcelona’nın, Negreira’nın şirketine para ödediği kesinleşirse tarihin en büyük cezalarından birine çarptırılması bekleniyor. İspanyol devi için için küme düşürülme ve beş yıl liglerden men edilme cezası da ihtimaller arasında.

Barcelonaya UEFA şoku Şampiyonlar Ligi kararı

CAS SÜRECİ

UEFA, Barcelona'nın men kararı sonrası CAS'a giderek ihtiyati tedbir kararı aldıracağını düşünüyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi grup kura çekiminin yapılacağı ağustos öncesinde ise tedbiri de kaldırmayı planlıyor.

Bu nedenle UEFA'nın men kararını haziran ayında vermeyi planladığı da belirtildi.

Barcelonaya UEFA şoku Şampiyonlar Ligi kararı

CEFERIN NE DEDİ?

Ceferin, Barcelona'nın UEFA tarafından cezalandırılabileceğini duyurdu. Ülkesi Slovenya'da yayın yapan spor gazetesi Ekipa'ya konuşan Ceferin, "İki nedenden ötürü bu konuda direkt yorum yapamam. Birincisi, bağımsız bir disiplin komitemiz var. İkincisi bu konuyu tüm detaylarıyla ele almadım. Ancak, şunu söyleyebilirim ki; durumun son derece ciddi olduğu konusunda beni bilgilendirdiler. Barcelona'nın Negreira Davası, futbol dünyasında gördüğüm en ciddi davalardan biri." dedi.

Haberin Devamı

Barcelonaya UEFA şoku Şampiyonlar Ligi kararı

UEFA Başkanı, "İspanya Futbol Federasyonu, konu zaman aşımına uğradıysa herhangi bir sportif yaptırımda bulunamayabilir. Ancak, İspanyol Savcılığı tarafından işlemlerin devam ettiğini biliyorum. Söz konusu UEFA ise ceza konusunda hiçbir şey zaman aşımına uğramaz." açıklamasını yaptı.

Xavi Hernández: Barcelona'ya Adanmış Bir Kariyer

Barcelonaya UEFA şoku Şampiyonlar Ligi kararı

YORUM YAZ