MENÜ

Barcelona bir isimle daha yolların ayrıldığını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Sergio Busquets ile sezon sonundan itibaren yolların ayrılacağını açıklayan Barcelona, bir yıldız isimle daha yola devam edilmeyeceğini duyurdu. İşte detaylar...

Barcelona bir isimle daha yolların ayrıldığını açıkladı

Bu sezon La Liga'yı şampiyon tamamlayan ve 2018/2019 sezonunun ardından hasrete son veren Barcelona taraftarını mutlu ederek son yıllardaki başarısız ve zorlu zamanlarının ardından önemli bir başarıya imza attı. Xavi önderliğinde başarıya ulaşan Barcelona Messi olmadan uzun bir süre sonra ilk defa La Liga'da mutlu sona ulaştı. Şampiyonluk yolunda yeni isimler ön planda olurken bu sezon efsane isimlere veda edilen sezon oldu.

Haberin Devamı

FUTBOLA IRKÇILIK SKANDALI BÜYÜYOR

Uzun yıllar Avrupa futbolunu domine eden ve kazandığı başarılarla zirvede olan Katalan devinin kadro iskeletinde yer alan futbolcular tarihe geçerken ilerleyen sezonlarla beraber oyuncular da zamanla Barcelona'dan ayrıldı.

 

PIQUE VE BUSQUETS AYRILDI

Sezon başında Shakira ile ayrılmasının ardından gündemden düşmeyen Pique futbolu bırakma kararı alarak bir kez daha gündemi meşgul etmişti. 2008 yılında Manchester United'dan altyapısından çıktığı takıma geri dönen Gerard Pique o yıldan bu yana Barcelona'da büyük başarılar elde eden kadroların önemli isimlerinden oldu.

Barcelona bir isimle daha yolların ayrıldığını açıkladı

Pique'nin ardından Sergio Busquets de sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamıştı. 2005 yılından bu yana Barcelona bünyesinde yer alan 34 yaşındaki oyuncu şampiyonlukla beraber Barcelona'ya veda eden isimlerden biri olacak.

Haberin Devamı

SON İSİM JORDI ALBA

Busquets'in ardından son olarak Jordi Alba da sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacak. Barcelona yaptığı resmi açıklamada sözleşmesi 2024 yılında bitecek oyuncunun takımdan ayrılacağını duyurdu. Katalan kulübünden yapılan açıklamada, "Teşekkürler Jordi Alba" ifadeleri kullanıldı. 34 yaşındaki deneyimli oyuncu, bu hafta sonu oynanacak Mallorca maçıyla birlikte son kez Camp Nou'da Barcelona taraftarının önünde sahaya çıkacak.

Barcelona bir isimle daha yolların ayrıldığını açıkladı

2012 yılında Valencia'dan Barcelona'ya 14 milyon Euro'ya transfer olan Alba başarılarla dolu 11 sezonun ardından Barcelona'ya veda edecek. Futbol kariyerine Barcelona altyapısında başlayan Jordi Alba, sonrasında Cornella ve Valencia altyapılarında forma giydi. 2008'de Valencia'da A takıma yükselen Alba, 2012/13 sezonunda Barcelona'ya döndü.

Deneyimli sol bek Barcelona'da Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, La Liga (6), UEFA Süper Kupa, İspanya Kral Kupası (5) ve İspanya Süper Kupa (4) şampiyonlukları yaşadı.

Barcelona bir isimle daha yolların ayrıldığını açıkladı

YORUM YAZ