MENÜ

Barcelona Başkanı Joan Laporta'dan Real Madrid'e sert göndermeler

Barcelona Başkanı Joan Laporta, 'Negreira Davası' ile ilgili basın toplantısı söyledi. Başkan Laporta konuyla ilgili belgeleri açıklarken, Real Madrid'e de gönderme yaptı.

Barcelona Başkanı Joan Laporta'dan Real Madrid'e sert göndermeler

İspanya La Liga'da liderlik koltuğunda yer alan Barcelona, İspanyol basınında 'Negreira Davası' olarak adlandırılan iddialar nedeniyle bir süredir sıkıntılı günler geçiriyor.

Haberin Devamı

NEGREIRA DAVASI NEDİR?

Barcelona’nın, İspanya Futbol Federasyonu’na (RFEF) bağlı Hakem Teknik Kurulu’nda 1994-2018 yıllarında başkan yardımcılığı yapan Enriquez Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirkete, 2016-2018 yılları arasında toplam 1 milyon 685 bin 142 euro ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı.

Barcelona Başkanı Joan Laportadan Real Madride sert göndermeler

UEFA'DAN SORUŞTURMA

Avrupa futbolunun patronu UEFA, İspanyol futbolunda yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmadı. 23 Mart günü, Barcelona hakkındaki iddiaların ortaya çıkarılması için bir müfettiş görevlendirmişti.

PSG'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Barcelona tarafından UEFA'nın yasal çerçevesinin potansiyel ihlaline ilişkin soruturma UEFA Disiplin Yönetmeliği Madde 31(4) uyarınca, UEFA Etik ve Disiplin Müfettişleri, sözde 'Negreira Davası' ile bağlantılı olarak soruşturma yürütmek üzere bugün müfettiş atanmıştır.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde paylaşılacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

Barcelona Başkanı Joan Laportadan Real Madride sert göndermeler

LAPORTA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Barcelona Başkanı Jaon Laporta, 'Negreira Davası' ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Laporta, basın toplantısında; "Negreira olayı bir yolsuzluk suçu değil. Katalonya'nın Barcelona Kulübü gibi amblemlerinden birini yok etmek istiyorlar.

Bazı güç çevreleri, kulübün dünyaya açık bir Katalan platformu olmasını desteklemiyor. Bu bir karalama kampanyasıdır.

Bazı önemli, gerekli belgeler ve bilgilerin alınması için 18 yıl boyunca ödeme yapıldı.

Dört ayrı kulüp başlanlığı döneminde 629 rapor ve 43 CD de alındı. Sportif anlamda bir yolsuzluk yapılmadı. Ödemelerin yapıldığı kişi Enriquez Negreira değil, onun oğlu" ifadelerini kullandı.

Barcelona Başkanı Joan Laportadan Real Madride sert göndermeler

REAL MADRID'E GÖNDERME

Başkan Laporta, basın toplantısında ezeli rakipleri Real Madrid hakkında da konuştu. Laporta, Real Madrid ile ilgili olarak; Tüm dünya biliyor ki, hakem hatalarından en fazla çıkar elde eden kulüp Real Madrid'dir.

Diktatör Franco döneminin kulübü. 70 yıl boyunca kulübün eski üyeleri, futbolcuları ve yöneticileri hakem başkanlığı yaptı. 70 yıl boyunca hakemleri onlar tayin ettiler.

Haberin Devamı

Barcelona Başkanı Joan Laportadan Real Madride sert göndermeler

Kulübümüzün en başarılı zamanında, Madrid'in ortaya çıkıp sportif anlamda zarar ettiğini söylemesi benzeri görülmemiş birşeydir. Bu davanın onları komik durumda bırakmasını umuyorum" diye konuştu.

Pedri'nin, Barça'daki ilk Şampiyonlar Ligi Golü

YORUM YAZ