MENÜ

Barcelona - Real Madrid maçı şifresiz mi? El Clasico hangi kanalda, saat kaçta?

El Clasico bu akşam yayınlanıyor. İspanya Futbolu için bir derbiden çok daha fazlası anlamına gelen EL Clasico 18 Aralık Çarşamba akşamı TSİ 22:00'de oynanacak. Barcelona'nın ev sahipliği yapacağı maç daha önceden güvenlik önlemleri nedeniyle ertelenmiş ve ileri bir tarihe atılmıştı. Real Madrid'in konuk ekip olacağı bu dev mücadelenin hangi kanalda yayınlanacağı ise internette en çok aranan konularda yer alıyor.

Dünyanın en büyük derbilerinden biri olarak kabul edilen El Clasico 18 Aralık Çarşamba akşamı TSİ 22:00’de oynanacak. Barcelona’nın Real Madrid’le karşılaşacağı bu dev mücadele naklen D-Smart ve dsmart go’da yayınlanacak.

Haberin Devamı

İki takım 10 yıl sonra ilk defa ligde aynı puana sahip olarak derbiye çıkacak. La Liga’da Barcelona ve Real Madrid 16 hafta geride kalırken 35’er puan topladılar. Barcelona topladığı 25 averaj sayesinde lider konumda bulunurken, Real Madrid 21 averajla ikinci sırada yer alıyor.

İki takım La Liga’da toplam 179 defa karşılaştılar. Bu maçlardan 73’ünü Barcelona, 72’sini ise Real Madrid kazandı. 34 derbi ise berabere sonuçlandı.

Camp Nou’da daha önce toplam 100 karşılaşma oynanırken bunların 54’ünü Barcelona, 24’ünü ise Real Madrid kazanmış. 22 karşılaşmada ise eşitlik bozulmamıştır.

Derbi tarihinde Lionel Messi 26 gol atarak bu maçlarda en çok gol atan oyuncu unvanına sahip sahiptir. Messi’yi aktif oynayan oyuncular arasında Cristiano Ronaldo 18 golle takip etmektedir.

Haberin Devamı

18 Aralıkta oynanacak derbinin gol krallığı için anlamı da fazla. İki takımın en önemli gol umutları Lionel Messi ve Karim Benzema gol krallığı zirvesini attıkları 12’şer golle paylaşıyorlar.

Sergio Ramos bu maçta forma giymesi halinde El Clasicoda en çok maça çıkan oyuncu unvanının 43 maçla sahibi olacak.

Toplam 39 futbolcu ise her iki takımın formasını terleterek bu derbiyi iki farklı atmosferde de yaşamıştır. Bu oyunculara en son Javier Saviola ve Samuel Eto’o yu örnek verebiliriz.

El Clasico’yu tanımlarsak, İspanya'nın köklü kulübü Real Madrid ve Katalonya'nın en büyük kulübü Barcelona arasındaki çekişmenin isme dönüşmüş halidir. Bu iki takımın karşılaşmaları siyasi bir nitelik de taşıyarak adeta bir simge olmuştur. Katalan milliyetçilerin desteklediği Barcelona ile İspanyol milliyetçilerinin desteklediği Real Madrid bu anlamda da bir rekabet içerisindedir. Yani El Clasico bir derbiden çok daha fazlasıdır İspanyollar için.

YORUM YAZ