MENÜ

Barcelona cephesinden Suarez'e destek

Uruguay ile İtalya arasında oynanan Dünya Kupası karşılaşmasında Giorgio Chiellini'yi ısırarak futbol gündeminin zirvesine yerleşen Suarez'e Barcelona cephesinden destek geldi, bu destek komplo teorilerini de beraberinde getirdi

Barcelona cephesinden Suarez'e destek

Hatırlanacağı üzere Luis Suarez, ısırık olayının ardından FIFA'ya verdiği yazılı savunmada "FIFA'nın açıkladığı gibi ısırma veya herhangi bir ısırma teşebbüsüm kesinlikle olmadı. Pozisyon sırasında dengemi kaybettim ve Chiellini'nin omzuna çarptım. Yara izi de bu çarpma sonucu oluştu." demişti.

Ancak bu tüm görüntülere rağmen yapılan komik savunma FIFA'dan kabul görmemiş, golcü oyuncu Dünya Kupası'ndan 4 maç, futboldan da 4 ay men cezası almıştı.

Dün resmi internet sitesi üzerinden suskunluğunu bozan Suarez, sonunda yaptıklarını kabul ederek, yaşananlardan dolayı son derece üzgün olduğunu, Chiellini ve ailesinden özür dilediğini ve bir daha asla böyle bir harekette bulunmayacağını söylemişti.

Ancak bu açıklama özellikle İngiliz basını tarafından farklı şekilde yorumlanmış, bu açıklamanın imajını düzeltmesi amacıyla kendisini transfer etmek isteyen Barcelona tarafından yaptırıldığı iddia edilmişti.

Ve bugün, Barcelona cephesinden gelen açıklama adeta bu iddiaları doğrular gibi oldu. Suarez hakkında konuşan Barcelona Sportif Direktörü Andoni Zubizarreta, Suarez'in hatasını kabul edecek kadar alçak gonüllü bir insan olduğuna dikkat çekerek "Özür dilemesi çok önemli bir davranıştı. Böyle bir durumda bir insanın yapabileceği en iyi şey. Herkes Luis'in ne kadar harika bir futbolcu olduğunu biliyor, geçen sezon hücum bölgesinin her yerinde görev aldı ve yaptıklarını hep birlikte izledik. Yine herkes biliyor ki o şuan Liverpool'un oyuncusu" dedi.

Şimdi futbol dünyası, özellikle de Liverpool'lu taraftarlar, takımın en önemli oyuncusunun Barcelona'ya transfer olup olmayacağını öğrenmek için merakla bekliyor.

Haberin Devamı

LUIS SUAREZ İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ