MENÜ

Banvit 74-75 Dinamo Sassari

Eurocup H Grubu 2. maçında İtalya'nın güçlü takımı Dinamo Sassari'yi misafir eden Banvit, çekişmeli geçen maçın sonunda 74-75 yenildi.

Banvit 74-75 Dinamo Sassari

Geçen hafta Buducnost Voli'yi deplasmanında çıkan olaylar nedeniyle Mejıa'nın 3 maç cezası nedeniyle karşılaşmada yer almadı.

İlk periyoda Banvit Rowland ve Davis'in basketleriyle 4-0 önde başlamasına rağmen konuk ekip Dyson ile dış atıştan cevap verdi: 4-3. Banvit'in baskısından kurtulan Dinamo Sassari özellikle Sanders,Lawal ile etkili oldu. İlk 5 dakikada konuk ekip 10-16 önde girdi. Periyodun son dakikalarına 19-23 geride devam eden Banvit top kayıplarına devam edince konuk ekip fırsatları değerlendirdi ve ilk periyot Dinamo Sassari'nin oldu: 20-25.

İkinci periyodun 13. dakikasında Banvit Veremeenko ile skoru eşitledi:27-27. Davis de Banvit'i öne geçiren oyuncu oldu:29-27. İlk yarının bitimine 5 dakika kala giderek sertleşen oyunda Banvit'in top kayıplarını iyi değerlendiren Dinamo Sassari art arda basketleriyle yeniden öne geçti:29-33. Devrenin sonuna kadar çok iyi savunma yapan İtalyan takımı Dinamo Sassari Rowland'ın basketine rağmen Mbodj'nin son saniye smacıyla devreyi 39-41 önde kapadı.

Üçüncü periyotta Dinamo Sassari Logan'ın 3 sayılık basketiyle başladı: 39-44. Periyodun başında Banvit'in top kayıplarını ve dış atışlarda başarısızlıklarını konuk ekip çok iyi değerlendirince 22'inci dakikada skor farkı birden Banvit aleyhine açıldı: 41-52. Üçüncü periyot İtalya takımı 2 periyotta da olduğu gibi sert savunmasıyla Banvit'e kolay sayı imkanı vermedi. Davis de pota altından takımına nefes aldırdı ve üçüncü periyodun skoru da belli oldu: 59-62.

Son periyoda seyircinin de desteğiyle hücumlarını arttıran Banvit ilk dakikalarda başarılı oldu. Ancak özellikle dış atışlarda daha başarılı olan Dinamo Sassari Banvit'in öne geçmesine ancak 2 dakika izin vermedi. İtalyan temsilcisi Dinamo Sassari hücumlarını arttıran Banvit'i sık sık faullerle durdurdu. Konuk ekip Sander'in art arda basketleriyle bitime 3 dakika kala 72-73 öne geçti. Son 2 dakikada her iki takımda karşılıklı basketlerle öne geçmek ve maçı kazanmak isteğinde konuk ekip daha başarılı oldu ve karşılaşma 6 saniye kala Lawal'ın basketinden sonra Dinamo Sassari'nin 74-75 galibiyetiyle sona erdi.

Erdem ÖZCAN /BANDIRMA,(Balıkesir), (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ