MENÜ

Bambaşka bir Aslan

Galatasaray'ın yeni transferleri dün Tokat'da sahadaydı. Sarı-Kırmızılılar, 2. Lig temsilcisini hiç zorlanmadan mağlup ederken, Hajrovic 1 gol 1 asistle yıldızlaştı, Lucas Ontivero ilk 30 dakikada futboluyla büyüledi, Burdisso kemik gibiydi, Telles de idare etti

Bambaşka bir Aslan

Tokat’tan Aslan geçti... Sarı-Kırmızılılar, as futbolcuları İstanbul’da bırakırken, yeni transferlerin hemen hemen hepsi forma şansı buldu. Teknik patron Roberto Mancini, yine takımını 3-5-2 düzeninde sahaya sürdü. Kaleyi Ufuk korurken, üçlü savunmanın sağında Chedjou, göbeğinde Veysel Sarı, solunda da Burdisso oynadı. Sağ kanadı Salih Dursun’a sol kanadı da Alex Telles’e emanet eden İtalyan hoca, Emre Çolak ve Yekta’yı orta sahanın merkezine koydu. Hajrovic forvet arkasında her iki kanadı da kullanırken, Lucas Ontivero ileri uçta Umut Bulut’un partneri olarak görev yaptı. İkinci yarıda sakatlanan Lucas’ın yerine bir diğer yeni transfer Umut Gündoğan şans buldu. Ayrıca Telles’in yerine altyapıdan gelen genç yetenek Berk İsmail Ünsal forvette oynadı, Dortmund’dan alınan stoper Koray Günter ise Umut Bulut’un yerine oyuna girdi.

3 golün 2’si yenilerden


Maça oldukça etkili başlayan Sarı-Kırmızılılar, Lucas Ontivero’nun ara pası ve Hajrovic’in şık golüyle öne geçti, Yekta’nın ikinci golde ceza sahası dışından yaptığı vuruş ise görülmeye değerdi. Kapanış golünde ise Hajrovic ceza sahası önünde Veysel’in önüne topu bıraktı, 25 yaşındaki futbolcu kaleciyi ters köşeye yatırıp şık bir gole imza attı. Böylece grupta 5. maçlar geride kalırken, puanını 10’a yükseltti. İlk iki sırada yer alan takımlar, diğer gruptaki iki takımla eşleşerek yarı final maçları oynayacak.

Muhabirimiz Metin Karabaş yeni transferlerin performansını değerlendirdi

Guillermo Burdisso: Pazartesi günü Galatasaray’a imza atan Burdisso Çarşamba günü ilk resmi maçına çıktı. Fizik olarak hazır görünen savunmacı tatlı sert futboluyla dikkat çekti. Arjantinli oyuncu ilk maçında sınıfı geçmeyi başardı.

Lucas Ontivero: Galatasaray’ın genç oyuncusu Ontivero ilk yarıdaki başarılı futboluyla alkış aldı. Tekniği ve çabukluğuyla dikkat çeken Arjantinli oyuncu, Hajrovic’in attığı golün asistini yaptı. Genç oyuncu ikinci yarıda düşüş yaşadı ve sakatlanarak oyundan çıktı.

Veysel Sarı:
O da Burdisso gibi çok kısa bir süre içerisinde resmi bir maça çıktı. Oyun kurma sorumluluğundan kaçmayan ve oldukça iyi bir pas yüzdesi ile oynayan Veysel üzerine düşen görevi yaptı. Veysel ilk karşılaşmasında oldukça uyumlu göründü.

Umut Gündoğan: 66. dakikada oyuna giren Umut Gündoğan oldukça istekliydi. Aldığı kısa süre içerisinde iki kez gole yaklaşan Umut kendine güveniyle beğeni kazandı. Genç oyuncu fizik olarak arkadaşlarının biraz gerisinde.

Berk İsmail: Tokat maçı ile A takım kadrosunda yer bulan Berk İsmail’in fiziki gelişimi olumlu yönde devam ediyor. Kupa maçında yaklaşık 20 dakika şans bulan genç oyuncu pek bir varlık gösteremedi.

Salih Dursun: Yeni transferler arasında kendisini en az gösterebilen isimlerdendi. Hücuma fazla katkı sağlayamayan Salih savunmada daha başarılıydı. Salih kondisyon olarak da henüz istenen seviyede değil.

Koray Günter: Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde forma giyen Koray çok fazla kendini gösterme fırsatı bulamadı.

İzet Hajrovic:Topla buluştuğu her anda etkili oldu. Gol attı asist yaptı. Fizik olarak daha ileriye giden Bosnalı oyuncu soğuk kanlı futboluyla dikkat çekti. Hajrovic maç içerisinde öne çıkan isimlerdendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ