MENÜ

Balıkesirspor'da çimci bile kalmadı!

Süper Lig'e çıkan Balıkesirspor'un sevinci kursağında kaldı. Belediye, kulüp başkanı Tuna Aktürk'ün göreve yeniden seçilmesinin ardından desteğini geri çekme kararı aldı.

Balıkesirspor'da çimci bile kalmadı!

Kırmızı-Beyazlılar'da, yönetim şu anda oyuncu değil personel arıyor. Çünkü Belediye kadrosunda çalışan; aşçısından çimcisine kadar tüm personel kulüp bünyesinden çıkarıldı.

Zor durumda kalan Aktürk ve ekibi, mütevazı bir bütçeyle yola çıkacak. Yarın teknik kadroyla masaya oturacak olan Balıkesirspor'un bu şartlarda lige nasıl tutunacağı merak konusu oldu.

Süper Lig'in yeni takımı Balıkesirspor'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kırmızı-Beyazlılar, 38 yıl sonra dev arenaya yükseldi. Üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşan Ege ekibi başarının sevincini yaşayamadan krizle başbaşa kaldı. Bunun nedeni ise çok konuşulacak cinsten. Balkes, birçok Anadolu takımı gibi belediye desteğiyle ayakta duran bir ekipti. Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, aynı zamanda 30 Mart'taki yerel seçimler öncesine kadar belediye başkan yardımcılığı da yapıyordu. Ancak ne olduysa seçimlerde MHP'nin elinde olan Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçince oldu.

Kongre sonrası harekât


Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Tuna Aktürk bir kez daha seçime adaylığını koydu. Buna karşılık yeni belediye de kendi adayını çıkardı. Feyyaz Çiftçi'nin seçilmemesi durumunda kulübe verilen tüm desteği geri çekeceklerini açıkladı. Kongre sonucunda gülen taraf yine Tuna Aktürk ve ekibiydi. Durum böyle olunca Büyükşehir Belediyesi düğmeye basmakta gecikmedi. Kulübe verilen tüm destekler geri çekildi.

Tesiste kimse kalmadı

Edinilen bilgiye göre, kulüp çalışanlarının tamamı Büyükşehir Belediye'nin kadrolu elemanı. Dolayısıyla Kırmızı-Beyazlılar, şu anda personelsiz kaldı. Kadrosunu Süper Lig düzeyine çıkarmak için büyük bir revizyon yapması, transfer çalışmalarına başlaması gereken Balıkesirspor Yönetimi, işe personel alımından başlamak zorunda. Çünkü; çimci, aşçı, güvenlik elemanı ve tesislerin bakım ve temizliğinden sorumlu kadrolu belediye çalışanlarının tümü geri alındı. İlk görüşme yarın Yeni sezon planlaması için kolları sıvayan başkan Tuna Aktürk'ün yarın teknik direktör İsmail Ertekin ve yardımcısı Deniz Kolgu'yla masaya oturacağı öğrenildi. Verilecek kararın ardından işe koyulacak olan Balıkesir Yönetimi'nin Süper Lig'e tutunabilmek için yoğun bir kaynak arayışı içerisine gireceği belirtildi.

Ö. Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ