MENÜ

Bale pahalıya patladı

İspanyol devinin yıldızı Gareth Bale, Real Madrid’de toplamda 24. kez sakatlandı. Kulübündeki 5. sezonunda sadece 159 mücadelede sahne alan Galli futbolcunun maç başına kulübüne maliyeti ise 1 milyon Euro (4.5 milyon TL).

Bale pahalıya patladı

Real Madrid’in, 2013 yılında Tottenham’dan 100 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Gareth Bale, performansından çok yaşadığı sakatlıklarla gündeme gelmeye devam ediyor.

Bu sezon İspanya Ligi’nin ilk 5 haftasında ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk 2 maçında forma giyen Bale, son yaşadığı sakatlıktan tam kurtuldu derken bu kez yine sakatlandı.

Real’den yapılan açıklamada, Bale’in sol bacağında kas yırtığı tespit edildiği ve 3-4 hafta süreceği öğrenildi.

Yıllığı 18 milyon Euro

İspanyol devine geldiği günden bu yana 24. sakatlığını yaşayan Galli oyuncu, kulübündeki 5. sezonunda oynadığı maçların sadece yüzde 55’inde (159 maçta oynadı) sahne alabildi. Toplam maliyeti 168 milyon Euro olan yıldız futbolcunun oynamasa bile kulübüne şu ana kadar maç başı maliyeti 1 milyon Euro. Los Galacticos’la 6 yıllık sözleşmesi bulunan ve her sezon maaşı artan Bale’in bu sezon cebine girecek para ise tamı tamına 18 milyon Euro. (Not: 1 Euro=4.5 TL)

Haberin Devamı
YORUM YAZ