MENÜ

Bakan Kasapoğlu'ndan açıklama: UEFA'nın kararı yok hükmündedir!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakan Kasapoğlu, spor gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programının bu haftaki konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu. Bakan Kasapoğlu, sporda yaşanan gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

UEFA'nın vermiş olduğu 'asker selamı' kararını gündeme alan Bakan Kasapoğlu, 'UEFA kararı günlerdir konuşulan bir konu. Sporucularımızın biliyorsunuz Barış Pınarı Harekatı vesilesiyle hem bölgenin hem ülkemizin esenliği için, o toprakların özellikleri, terör unsurlarından temizlenmesine yönelik çok anlamlı bir çalışması vardı mehmetçiğimizin ve o süreçte spor müsabakalarında, sadece futbolda değil uluslararası müsabakalarda madalya kazanan başarılı olan sporcularımızda asker selamıyla mehmetçiğimize olan sevgilerini, sempatilerini, desteklerini ortaya koydular. Bu bizim gönlümüzden kopan, miletçe bir ve beraberliğimizi gösteren hareketti. Tabi bunun arkasında başka anlamlar arayan bir takım odaklar diyeyim maalesef olayı farklı şekilde speküle ederek başka yöne çekme gayreti gösterdiler. ve neticede siyasi bir amacı arayan insanlar neticede bu onuda siyasi bir karara vardılar.' dedi.

Haberin Devamı

Verilen kararın niteliğini değerlendiren Bakan Kasapoğlu, 'Bu karar vesaire ne olursa olsun bizim mehmetçiğimize olan desteğimiz, sevgimiz, sporcu kardeşlerimizin, sporcu arkadaşlarımızın empatileri, sevgileri hiçbir zaman zerre eksilmeyecektir. Ve ben bu kararın açıkçası bir hükmünün olmadığını düşünüyorum. Ve bu karar bizim spordaki başarımızın önüne geçecek bir karar değildir. A Millilerimizin çok başarılı bir şekilde 2020 futbol şampiyonasına katılma sürecini hep birlikte gözlemledik ve onlar tabi ki maçlarda, maçlardan sonra bu selamla mehmetçiğimize destek verdiler. Çokta başarılı bir eleme sürecini geçirdik inşallah spordaki başarımız, diğer alanlarda olduğu gibi devam edecek. Bir ve beraber olarak devam edeceğiz ülke olarak. O yüzden kim ne karar alırsa alsın ne başarımızı ne mehmetçiğimize olan sevgimizi kimse engelleyemeyecektir. ' dedi.

YORUM YAZ