MENÜ

Bakan Bak: Bütün dünya bugün İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini görmüş oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Güzel ve güneşli bir İstanbul gününde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bütün dünya bugün, İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini, dinamizmini görmüş oldu” dedi.

Bakan Bak: Bütün dünya bugün İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini görmüş oldu

58’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bugün gerçekleştirilen İstanbul-Sultanahmet etabı ile sona erdi. TUR’u Astana Takımı’ndan Alexey Lutsenko kazandı. TUR’un sona ermesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve bisiklet sporunu geliştirmek için çalıştıklarını belirten Bakan Bak, “Güzel ve güneşli bir İstanbul gününde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bütün dünya bugün, İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini, dinamizmini görmüş oldu. Bisiklet sporunun yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Cumhurbaşkanımız önderliğinde sporun her branşında önemli atılımlar gerçekleştirdik. Konya’da çok güzel bir Veledrom inşa edildi. Bisiklet önemli bir spor. Avrupa’da birçok organizasyon çok fazla izleniyor. Spor turizminin gelişmesi bizim için çok önemli. Bakanlık olarak bunu destekliyoruz. Babadağ parkuru meşhur bir parkur oldu. Yaşlı bir teyzemizin yansıyan çok sıcak bir röportajı vardı. Güzel paylaşımlar yapan, heyecanı yaşayan bir kültür oluştu. Çocuklarımızı bu spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NA DESTEK MESAJI

Bakan Bak, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde bugün Letonya ile karşılaşacak olan milli takımına destek çağrısında bulunarak, “Türkiye, Avrupa’nın en genç stadyumlarına sahip. Bunun sonucu olarak da 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte organize edeceğiz. Bu ülkemizin hangi noktaya geldiğini gösteriyoruz. Milli takımımızın bugün maçı var. Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek avantaj elde ettik. Vatandaşlarımızı televizyon ekranlarına, Konya ve yakınlarında yaşayan vatandaşlarımızı ise stada davet ediyoruz. İnşallah buradan güzel bir sonuç aldığımızda da şampiyonaya katılmayı garantileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sezer AFŞAR / İSTANBUL, (DHA) 

YORUM YAZ