MENÜ

Badji: Gelmeden Sow ve Demba Ba ile konuştum

İstanbul Başakşehir'in, Norveç'in Brann takımından transfer ettiği Stephane Badji, kendisini 3,5 yıllığına Başakşehir'e bağlayan imzayı attı. İmza töreninde konuşan Senegalli orta saha Badji, gelmeden önce Fenerbahçeli Moussa Sow ve Beşiktaşlı Demba Ba ile konuştuğunu söyledi.

Badji: Gelmeden Sow ve Demba Ba ile konuştum

İstanbul Başakşehir, yeni transferi Senegalli Stephane Badji ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen imza törenine İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Mesut Altan ile Mustafa Saral katıldı.

Mesut Altan, Badji'nin takıma katkı sağlayacağına inandığı belirterek, "Badji, 21 kez Senegal Milli Takımı forması giymiş bir oyuncu. Hocamızın talebi, araştırma ekibimizin analizleri doğrultusunda başkanımız ile yönetimimizin aldığı kararla bu transferi gerçekleştirdik. Transferin kulübümüze ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İstanbul Başakşehir'in Norveç'in Brann takımından renklerine kattığı 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Badji ise transferinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, Türkiye'de forma giyen vatandaşlarından bilgiler aldığını dile getirdi.

"TÜRKİYE LİGİ HAKKINDA BİLGİ ALDIM"

Transferinden önce, Fenerbahçe forması giyen Moussa Sow ile Beşiktaşlı Demba Ba'nın tavsiyelerini aldığını kaydeden Senegalli futbolcu, "Türkiye ligi ve kulüple ilgili burada oynayan arkadaşlarımdan bilgi aldım. Demba Ba ve Sow çok kariyerli futbolcular. Bu tarz oyuncuların burada oynaması lige değer katıyor. Sow çok iyi arkadaşım. Sow ve Demba Ba kesinlikle İstanbul Başakşehir'e gelmemi söyledi. Bu yüzden transfer teklifini bir an bile reddetmeyi düşünmedim" dedi.

"DEMBA BA, MİLLİ TAKIMDA OLMALIYDI"
Afrika Uluslar Kupası'na grup aşamasında veda eden Senegal Milli Takımı'na çağrılmayan Demba Ba'nın milli takımda olmayışını da değerlendiren Badji, "Açıkçası kendi adıma takımda olmasını isterdim. İyi bir sezon geçiriyor. Bizim için olmayışı bir kayıptı. Milli takımda olması gerekiyordu. Senegal Milli Takımı'nda çok fazla iyi forvet var. Hocanın tercihiydi. Eğer oynasaydı yararlı olurdu" ifadelerini kullandı.

İstanbul Başakşehir'in takım savunmasını çok iyi yaptığını ve kendisinin de bu sisteme yönelik bir futbol anlayışının olduğunu belirten Senegalli oyuncu, "Son oynanan Kasımpaşa maçını tribünden izledim. Takım olarak iyi savunma yapıyor. Bu takımda başarılı olacağımı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ