MENÜ

"Babel gol sorununu çözer"

İspanyol Marca Gazetesi yazarı Juan Jordi, Kartal’ın Deportivo’dan transferi Ryan Babel’i FANATİK için yorumladı.

"Babel gol sorununu çözer"

İspanyol Marca Gazetesi yazarı Juan Jordi, Babel'i Fanatik için yorumladı: "Ryan Babel, son dönemde Deportivo formasını giyen en önemli yıldızlardan biriydi. Onun gidişi Deportivo’yu bitirir. Beşiktaş’ın şu anki kadrosuna baktığımızda bence takımın en başarılı ismi olabilir. Gol yollarında etkili olmakta zorlanan bir takım için tam da aranan adam..."

"Sporting Gijon’a karşı şov yaptı"

Sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ain’den Deportivo’ya transfer edilen Ryan Babel, ilk geldiğinde fiziki olarak fit bir durumda değildi. Bundan dolayı kendisiyle 6 aylık bir kontrat yapılmıştı. Özel antrenör tutup kısa süre içerisinde futbol için hazır hale geldi. Deportivo’yla sahaya çıktığı Leganes ve Atletico Madrid karşılaşmalarında az süre bulsa da takıma kısa sürede uyum sağladığını gösterdi. Deportivo’daki üçüncü karşılaşmasında Sporting Gijon’a karşı adeta şov yaptı. Sonradan oyuna girdiği mücadelede mükemmel bir pas oyununun ardından son dakikada Emre Çolak’ın asistiyle rakip fileleri havalandırıp takımına 3 puanı getiren isim olmuştu.

Deportivo için büyük kayıp

Gijon karşılaşmasıyla birlikte takımdaki varlığını ispatlamış oldu. Sonrasında görev aldığı tüm maçlarda bir kanat oyuncusundan beklenen bütün katkıyı Deportivo’ya fazlasıyla yaptı. Özellikle sağ kanatta rakip kaleye doğru yaptığı bindirmeler ve yaptığı sert vuruşlarla bir anda takımın en parlayan ismi oldu. Deportivo’dan 5 harika gol ve birçok güzel anıyla ayrıldı. Deportivo taraftarı, onun takımda tutulmasını istedi ancak bu durum gerçekleşmedi. Şimdi Deportivo, Babel’siz daha güçsüz bir takım oldu. Hollandalı yıldız, saha içerisinde takıma performans olarak yaptığı katkıya ek olarak arkadaşlarını da cesaretlendirmeyi başarmıştı. Bence Deportivo teknik direktörü Gaizka Garitano için büyük bir kayıp oldu.

Beşiktaş’a güç katar

Babel, son dönemde Deportivo formasını giyen en önemli yıldızlardan biriydi. Beşiktaş’ın şu anki kadrosuna baktığımızda bence takımın en başarılı ismi olabilir. Bir kanat oyuncusu olarak yeni takımına önemli katkı sağlayabilir. Gol yollarında etkili olmakta zorlanan bir takım için bence tam da aranan adam... Son dönemde Avrupa’nın en dikkat çeken takımları arasına giren Beşiktaş, bence Babel transferiyle daha da güçlenip önemli başarılara imza atacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ