MENÜ

Aziz Yıldırım cevap veriyor

Fenerbahçe asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, hafta içinde Beşiktaş ve Trabzonspor cephelerinden gelen açıklamalara cevap verdi.

Aziz Yıldırım cevap veriyor

Fenerbahçe Kulübü asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, hafta içinde Beşiktaş ve Trabzonspor cephelerinden gelen açıklamalara cevap verdi. Aziz Yıldırım ise sağlık sorunları nedeniyle basın toplantısına katılmadı.

Basın toplantısını sizlere canlı aktardık...


ŞEKİP MOSTUROĞLU
: 19 Mayıs 2010 'da yaptığım konuşmayı sizlere okuyorum: Liderliği kazandığımızdan beri, insanların ve Fenerbahçe düşmanlarının ne kadar çirkinleştiğini gördük. Futbolcularımızın akıttıkları, ter ve sonuna kadar destekleyen taraftarımızın gösterdiği cefa dikkate alınmalıdır. Şimdi soruyoruz; Fenerbahçe şampiyon olunca lig kirli, Bursaspor şampiyon olunca temiz midir?

Gördüğünüz gibi o günden bu yana değişen hiçbir şey yok... Komplo kuranlar futbolu kendilerinin kirlettiğininin farkında değiller. Kendini temizlig'ci gösterenler, futbolu gerçekten kirletenlerdir. Kupa bizim lig sizin söylemi ise 2-3 sezon öncesinin söylemidir.

Ne tesadüf ki; Bu sezon da Beşiktaş, kupada yoluna devam ederken, Trabzonspor ise kupadan elenmiş ligdeki mücadelesine devam etmektedir. Biz şimdi o söylemi dikkate mi almalıyız? Sürekli efsane başkan Süleyman Seba'yı örnek gösterenlerin kendisiyle alakası yoktur. O yüzdendir ki; kendilerine asla efsane yönetici ya da başkan denmemektedir.

Sadri Şener ise adeta bir özür dileme makinasına dönmüştür. Kafasına yabancı madde gelen Yunus Yıldırım'dan özür dilemiştir. Beşiktaş maçının ardından da tribündeki olaylardan dolayı Beşiktaş'tan da özür dilemiştir. Kendisi her iki lig maçında da Kayserispor'un elinden alınan puanların da özrünü dileyecek midir? Belki de alışık olduğu için bunu yapmıştır. Kendisi inine çekilen medyadan bahsetmektedir; bu sefer de görülen o ki medyadan da özür dileyecektir.

Kısaca imzasız yayınlanan o açıklamadan sonra Sadri Şener, ne kadar özür dilese ligin sonunda anca biter. Tekrar söylüyorum. Çok hata yapan özür diler. Lig TV'ye rica ediyorum. Maç görüntüleri çıkarılsın ve Markus Merk bunları yorumlasın ve en çok hatanın kime yapıldığını hepimiz görelim.

Eğer bunların hata olduğuna inanıyorsak zaten sorun yok. Ancak hata olmadığını düşünüyorlarsa, ellerinde ne belge varsa, Cumhuriyet Savcılığına hemen başvursunlar. Ancak belgeleri yoksa sadece sussunlar...

Kendisi Fenerbahçe'ye verilen yardımcı hakemlerin UEFA hakemi olmasını istiyor ancak şunu bilmiyor ki UEFA hakemi yoktur, FIFA hakemi vardır... FIFA hakemi istiyorsa, kendi maçlarında da FIFA hakemi olup olmadığını bir gözden geçirsin...



Ligin ilk yarısında oynanan Konyaspor maçında Özer Hurmacı'nın ayağı kırılmıştır. Hakem bu pozisyonda faul bile vermezken maçın hakemi Trabzon bölgesindendir. Sadri Şener'in bakış açısıyla bakarsak bunun bir Trabzonspor komplosu olması gerekir. Ama biz bunları hiçbir zaman söylemedik.

IŞIN ÇELEBİ'YE:
Daha önceki sezonlarda Nihat Mızrak bize karşı çok büyük hatalar yapmıştır, peki o zaman Nihat Mızrak Diyarbakırlı değil miydi? 4-2 biten maçta atılan diğer 3 gol yok saymak ne kadar doğrudur?


Sadri Şener Volkan Babacan'ın hatasını bize bağlıyor sonra şaka yaptım diyor.Bizim sorduğumuz soru hangi Sadri Şener'i ciddiye alacağımız? Kazanınca Federasyon güzel şeyler yapıyor diyor, Aziz Yıldırım için Kulüpler Birliği'nde çok iyi çalışıyor. Onun yaptıklarını ben yapamam. Başkan elini kaldırdığında ben de ona güvenip elimi kaldırıyorum diyor. Ama şimdi Aziz Yıldırım'ı tarafsızlıkla suçluyor. Artık bir karar vermelidir.Hangisi doğru? Biz hangi Sadri Şener'i ciddiye alalım?

Aykut hoca'nın iki tane cümlesi mi Trabzon camiasının moralini bozacak? Bunun değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyorum.

Hiçbir maçın ardından konuşmamaya gayret ediyoruz, ancak iki tane cümle sarf edince biz lige ayar çeken, şike yapan takım oluyoruz. Onlar konuşunca ise "şaka yapan, komik, sevimli" insanlar olarak nitelendiriliyor.

Şampiyonluk yarışında geride kalanlar, başarısızlıklarını örtmek adına ve kendi taraftarlarına şirin gözükmek adına bu açıklamayı yapmaktadırlar. Başta Trabzonspor olmak üzere başarısızlıklarını örtmek isteyen diğer kulüplere sesleniyoruz, herkes kendi işine baksın. Bu taktikler artık kimse tarafından kabul görmüyor. Bugün kirli dediğiniz lig siz başarılı olunca temiz oluyor.


Şekip Moturuoğlu son olarak 100 yıllık camiaların tüm başarılarını alın teriyle elde ettiğini söyleyerek basın toplantısını bitirdi...

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ