MENÜ

Aytemiz Alanyaspor için yepyeni bir sayfa!

Sezonun ilk yarısını 18 puanda bitiren Turuncu-Yeşilliler, tecrübeli hoca Hikmet Karaman’la ikinci devreye bomba gibi hazırlanıyor. FANATİK’e konuşan Karaman, “Sıkıntılı bir dönemde geldik, ancak oyuncu grubuyla beraber çok iyi işler yapacağız, yepyeni bir Aytemiz Alanyaspor izleteceğiz” dedi.

Aytemiz Alanyaspor için yepyeni bir sayfa!

Safet Susic’le yollarını ayıran Aytemiz Alanyaspor’da tecrübeli teknik adam Hikmet Karaman yepyeni bir sayfa açtı.

Turuncu-Yeşilliler’in Alanya’daki kampını ziyaret ettik. Karaman, ikinci yarı için iddialı mesajlar verirken, Türk futboluna dair de önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte deneyimli hocanın sözleri:

‘Sıkıntıyı gidermeye geldik’
“Sıkıntı var ki buradayız. Olmasa değişiklik de olmazdı. İkinci yarı çok daha sert geçecek. Bu belli. Bunu geçmişte de yaşadık. Hem transferde hem de takımın gelişmesinde ciddi olarak çalışmalar yapıyoruz. Başkanımız ve yönetimimize bunu ilettik. Onlar da ivedilikle çalışıyor. Erciyes’te sıkıntılı bir dönemde gelmiştik. İkinci yarıda 25 puan toplayarak UEFA’nın en büyük çıkış yapan takımı olmuştuk. Şimdi yine böyle bir yola çıkıyoruz.”

Aytemiz Alanyaspor için yepyeni bir sayfa



‘Yapacak çok iş var’
“Geçen sezona da döneceğim. Ben bir teknik adam olarak kendimi de yargılıyorum ama bunun içerisinde yaşanmış çok olay var. 36 puanla düştük biz Rize’de. Metin Kalkavan başkanla bir hoca-başkan ilişkisinin nasıl olması gerektiğini örneklemiştik. Aytemiz Alanyaspor’da şimdi kaliteli bir oyuncu grubu var. Ancak ligin 33 golle en çok gol yiyen takımıyız. Bunu bir kere önlememiz gerekiyor. Çalışma ve gelişme olarak bunu yapacağız. Alanya bir ilçe. İki sezondur Süper Lig’deler. Gol kralı çıkarmışlar. Mütevazı ve güzel işler yapılmış. Biz de bunu üstüne neler koyarız ona bakacağız.”

‘Temel prensip savunma’
“Sadece hücum oynayamazsınız. Trabzon’daki gibi 3-0’dan 4-3 50 senede bir olur. Çık oradan 3 puanı, Vagner Love’un tek başına bireysel beceriyle kazandırdığı puanları al, Karabük’ün bile altındasın. Gerçekçi bakarsak durum böyle. Vagner Love’un olmadığı hiçbir maçı da kazanamamışız. Bireysel yetenek maç kazandırır belki ama takım oyunu sana ligi taşır. Bu yüzden takım oyununu geliştirmek zorundayız. Bugün dünyanın sayılı takımlarına bakın. Futbolun temeli savunmadır. Top rakipteyken almak için savunmak zorundasın, top sendeyken de vermemek için savunmalısın. Temel prensip bu. Bunu takım halinde yapacağız.”

Aytemiz Alanyaspor için yepyeni bir sayfa



‘TFF’ye mektubum var’
“Türk futbolunun gelişmesi için hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Teknik direktör semineri yapıldı. İnsanlar oraya birşeyler öğrenmek için gelmeli. Ancak hiç öyle bir ortam yoktu. Bu konuda TFF’ye bir mektup yazacağım. Orada gelen hocalara ne öğrettik bunu sorgulamalıyız. Sahada ne yapılacak, rakip nasıl karşılanacak, hücuma nasıl çıkılacak. Bunun sahada göstermedikten sonra nasıl eğitip, kompakt bir şekilde geleceğiz! Sao Paolo’ya gittim, 20 tane sahaları var, 33 tane eğitmenleri var altyapıda. Bizim bu futbol kültürünü oturtmamız gerekiyor kulüplere.”

‘Tesisleşme başladı’
“Müthiş bir başkanımız var. Bir kafa golleri var inanamazsınız. Her pozisyonu gol. Antrenörlük lisansı var. Futbol oynamış. Şimdi de başkan. Zaten Yönetim de öyle hep. Yönetim kurulundaki herkes iş adamı. Bu çok önemli. Tesis projesi de hayata geçiyor şimdi. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ve başkanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu tesis Aytemiz Alanyaspor için çok ama çok değerli.”

‘Gençlere şans vermeliyiz’
“Gençlere şans vermek zorundayız. Bursaspor, Ertuğrul Ersoy’u Yeşil-Bursa’ya vermişti. ‘Verin bana’ dedim, kiraladım. Rize’de oynattım. Çocuk bugün Bursaspor’un en değerlilerinden. Paul Le Guen onu oynatmak için sistemini değiştirdi, buna mecbur kaldı. Bursa’da çalışıyorken bir ilki gerçekleştirdim, 21 tane genci A Takım’la beraber Avusturya’ya kampa götürdüm. Muhammed Şengezer, Okan Kocuk, Ertuğrul, Enes Ünal, Ozan Tufan, Taha Can Velioğlu, Furkan Soyalp, Doğanay Kılıç, Batuhan Altıntaş, Oğulcan Çağlayan... Bugün hepsi liglerde önemli oyuncular. Hocalar gençlere değer vermek zorunda.”

Aytemiz Alanyaspor için yepyeni bir sayfa



‘Cenk üstüne koymazsa...’
“Cenk Tosun’un üzerinde emeğim çok büyük. Cenk’in bu şekilde kimsenin elini öptüğünü gördünüz mü! İnanılmaz gelişti benimle. Taktik anlamda ona çok şey kattım. Bu yaptığı transferi sonuna kadar hak etti. Şimdi basında Cenk’i Everton’un üstünde bir oyuncu hale getirdiler. Ben İngiltere’yi çok yakından izliyorum. Eğer üstüne koyarak çalışmazsa geri döner. Ancak Cenk’in karakterinde bu yok. Beraber çalıştığımız dönemde her idman sonunda kaleye en az 100-150 şut atardı. Çok çalışkan. Bu yüzden orada da kalıcı hale geleceğine inanıyorum. Ailesi de hep yanında. Bu çok önemli.”

‘Emre’nin önü kesilmemeli’
“Emre Akbaba benim elimde müthiş bir oyuncu olur. Türkiye’de malesef oyuncuları, ‘Bu çok iyi et diyerek aldılar, kıyma makinesine atıp kenara bıraktılar’... Emre’nin de önü çok açık. Ancak kafası karıştırılıyor. Emre Akbaba ilk transferini Dortmund’a yapmış olsaydı bugün İlkay Gündoğan gibi olurdu. Bu oyuncuların değerini bilmeliyiz ülke futbolu olarak.”

Tunç Kayacı - Ömer Necati Albayrak
Fotoğraflar: Gökay Akın

Haberin Devamı
YORUM YAZ