MENÜ

Aykut Kocaman: Dedikodulara bakma Hasan Ali

İki maçtır kadroya almadığı başarılı solbekle bir görüşme yapan tecrübeli hocanın, “Şimdi bir sürü dedikodu üretilecek. Bunlara kulaklarını tıka. Tek düşüncem çok yorulduğun için seni dinlendirmekti. Bate Borisov maçında forma senin” dediği belirlendi.

Aykut Kocaman: Dedikodulara bakma Hasan Ali

Kayserispor’dan transfer edilen Hasan Ali Kaldırım, ilk maçta formayı kapmış ve ligin ilk bölümünde Fenerbahçe’nin en çok maçta, en uzun süre görev yapan ismi olmuştu. Ancak ara transferde Ziegler’in gelişi, bir anda her şeyi tersine çevirdi sanki. Teknik direktör Aykut Kocaman, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında solbekte İsviçreli oyuncuya forma verirken, Hasan Ali’yi 18’e bile almamıştı. Kocaman’ın bu tasarrufu büyük şaşkınlık yaratırken, Hasan Ali’nin beklemediği bir gelişme karşısında büyük üzüntü yaşadığı belirlendi. Tecrübeli hocanın, kendisiyle özel bir görüşme yaparak, “Biliyorum, daha önce birçok kez yapıldığı gibi şimdi bir sürü dedikodu üretilecek yine, seni iki maçtır oynatmamamla ilgili olarak.

‘Üstüne çok yük bindi’


Bunlara asla kulak verme. Ligin ilk yarısında üstüne çok yük bindi. Alternatifsiz olduğun için seni dinlendirme fırsatı bulamamıştım. Ziegler’in gelişiyle birlikte bu şansı yakaladık. Yani seni oynatmamamın tek nedeni dinlenmeni sağlamaktı. Sen benim yıldızımsın. Bate Borisov maçında forma yine senin. Kendini ona göre hazırla” dediği öğrenildi. İki hafta öncesine kadar en fazla süre alan oyuncu olan Hasan Ali, bu unvanı 35 maçta 2 bin 850 dakika sahada kalan Kuyt’u kaptırdı. Genç solbek, 32 resmi karşılaşmada 2 bin 746 sahada kaldı. Ancak milli maçlar da dahil edildiğinde sadece Fenerbahçe’de değil, Süper Lig’deki tüm oyuncular içinde en fazla sahada kalan isim Hasan Ali oldu. Genç oyuncu 38 karşılaşmada 3 bin 286 dakika forma giydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ