MENÜ

Ayak bileği kırıkları ameliyat gerektirir mi?

Ayak bileği kırıkları ameliyat gerektirir mi? Ayak bileklerinde eklem içi kırıkların ameliyat gerektirdiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Deveci, ayak bileği kırıkları hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Deveci

Haberin Devamı

1- Ayak bileği kırıkları ameliyat gerektirir mi?

Ayak bileklerinde eklem içi kırıkların ameliyat gerektirdiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Deveci, ayak bileği kırıkları hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Ayak bileği kırıkları sıklıkla ayak bileği burkulmaları sonucunda gelişmektedir. Burada; iç malleol, dış malleol ve arka malleol gibi ayak bileğini ilgilendiren farklı kırıklar ve bunların kombinasyonları oluşur. Yerinden oynamamış dış malleolü ilgilendiren kırıklar ameliyatsız olup, alçıyla takip edilebilir. Ancak, birden fazla malleolü ilgilendiren kompleks ayak bileği kırıklarının eklem içi kırıklar olmaları nedeniyle ameliyat sonrası fonksiyonlar ve sonuçlar çok daha iyidir. Ayak bileğinin, boy, eklem uyumu ve eklem kıkırdağı diziliminin tam olarak sağlanması, alçı süresinin kısıtlanması ve rehabilitasyonun hemen başlatılması hastanın en kısa sürede eski fonksiyonuna gelmesini sağlar.

YORUM YAZ