MENÜ

Avrupa'yı yıktı!

Yanlış doping testiyle bu yıla damgasını vuran Hacettepe Doping Merkezi, az daha Avrupa Şampiyonu Fatih Çakıroğlu'nu da yakıyordu. Milli güreşçi, B numunesini Atina'ya yollayıp, şampiyonaya katılabildi.

Avrupa'yı yıktı!

Türkiye serbest güreşte, 3 yıl sonra Avrupa Şampiyonası’nda Fatih Çakıroğlu’yla gelen altın madalyayı belki de göremeyecekti. Çünkü milli güreşçimiz de yanlış doping testiyle skandallar yaratan Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi’ne takılan sporcular arasında yer aldı.

Atina merkezi kurtardı
Ocak ayında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası sırasında Hacettepe Doping Merkezi’nin kendisinden aldığı doping numunesinde testosteron seviyesi yüksek çıkan Fatih Çakıroğlu’nu kurtaran ise Yunanistan’daki Atina Doping Kontrol Merkezi oldu. B numunesini hemen bu merkeze yollayan Çakıroğlu, bu sayede 2011 Avrupa Güreş Şampiyonası’na katılabildi.

Sıkıntıdan saçları döküldü

Şampiyona öncesi yaşadığı doping olaylarının da psikolojik olarak kendisini çok etkilediğini belirten Çakıroğlu, “Ben ne bilirim öyle maddeleri. Doping bir sporcu için yüz kızartıcı bir olaydır. B numunem, Atina Doping Merkezi’ne gönderildi. Oradan gelen sonuçtan sonra şampiyonaya katılabildim. İki aydır yaşadığım sıkıntıdan saçlarım döküldü. Tartı gününe kadar güreşip güreşmeyeceğim belli değildi. Düşünün psikolojim ne hale geldi” dedi.

Taurasi de mağdur oldu
Hacettepe Üniversitesi Doping Merkezi daha önce, Fenerbahçe’nin transfer ettiği dünyaca ünlü basketbolcu Diana Taurasi, Ceyhan Belediyesi’nin oyuncusu Coker ve Gençlerbirliği futbolcusu Orhan Şam’ın numunelerinde dopingli maddeye rastlamış ancak daha sonra, yaptığı doping testlerinin yanlış olduğu ortaya çıkmıştı.

Bayanlar elendi


Almanya’daki Avrupa Güreş Şampiyonası’nda dün mindere çıkan Bayan Milli Takımı’ndan 48 kiloda Burcu Kepiç, 51 kiloda Melek Atakol ve 55 kiloda Hafize Şahin, ilk turda elenerek şampiyonaya veda ettiler. Türk Milli Takımı’nda bugün 59 kiloda Hatun Muhçu, 63 kiloda Leyla Metin, 67 kiloda Burcu Örskaya ve 72 kiloda Simge Yılmaz mindere çıkacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ