MENÜ

Avrupa'da dev ligimizde başarısız teknik adamlar!

Ligimizde yabancı teknik adamların başarılı olma ihtimalleri genelde yerli hocalara göre her zaman daha azdır. Büyük takımlar bu yüzden yabancı hocalara yönelirken genelde hep ismi de büyük olan hocalara gitmeyi tercih ettiler. Ülkemizde takım çalıştırmadan önce başarılı olup, ülkemizde başarısız olan antrenörleri sizlerle hatırlamak istedik.

62 yaşındaki İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli 2014-2015 sezonuna Galatasaray’da başlamış ama 16 maçın ardından yönetim tarafından görevine son verilmiştir. Galatasaray ile çıktığı 16 maçta; 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Prandelli maç başına 1.25 puan toplayarak kötü bir form yakalamıştır. Galatasaray’a gelmeden önce, Fiorentina ve İtalya Milli Takımı’nın başında başarılı bir yönetim sergileyen İtalyan hoca Galatasaray’daki başarısız grafiğiyle ligimizde tutunamamıştır.

Haberin Devamı

En son İspanya’yı çalıştıran ve Milli Takım ile 1 Dünya Kupası Şampiyonluğu bir de Avrupa Kupası Şampiyonluğu sevinci yaşayan 69 yaşındaki emekli teknik direktör Vicente Del Bosque’nin antrenörlük kariyeri başarılarla dolu. Kariyerinde sadece2 kulüp, bir de Milli Takım yöneten İspanyol Teknik Adam’ın yolu 2003-2004 senesinin başında Beşiktaş ile kesişmiştir. Sezonun devre arasına kadar Beşiktaş’ın başında kalan ve 23 maça çıkan Del Bosque maç başına 1,61 puan toplamıştır. 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak takımdan gönderilen Del Bosque’nin kariyerindeki tek başarısız dönemi ise Beşiktaş’taki dönemidir.

İsviçre Milli Takımı’nının başarılı teknik direktörü Vladimir Petkovic, takımı 2018 Dünya Kupası ve 2020 Avrupa Şampiyonasına sokarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Milli Takım macerasından önce 2 sene boyunca Lazio’yu çalıştıran Petkovic’in yarım dönem ise Türkiye macerası bulunuyor. 2011-2012 sezonunda Süper Lig’e çıkan Samsunspor’un başına getirilen Petkovic 22 maç boyunca takımın başında kalmıştır. Maç başına 0,86 puan toplayarak kariyerinin en kötü dönemini geçiren Petkovic, Samsunspor’un o sezon küme düşmesinde baş sorumlulardan birisi olmuştur.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ