MENÜ

Avrupa'da derece elde eden milliler yurda döndü! VİDEO

Avrupa Kros şampiyonasında biri altın 4 madalya kazanan Atletizm Milli Takımı ile Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 2 madalya elde eden milli yüzücüler yurda döndü

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Yüzme Federasyonu bünyesindeki milli sporcular, önemli başarılara imza atarak yurda döndü. Avrupa Kros Şampiyonası’nda 4’üncü kez şampiyonluğa erişen Yasemin Can ve gümüş madalya kazanan Aras Kaya ile Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Emre Sakçı ve bronz madalya kazanan Ümitcan Güreş’i Türkiye’ye dönüşlerinde federasyon başkanları ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş çiçeklerle karşıladı.

Haberin Devamı

Bu sene 26.’sı düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası’nda mücadele eden Yasemin Can, üst üste 4. kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Lizbon’da gerçekleştirilen yarışta 57 rakibini geride bırakan Yasemin 26.52’lik derecesiyle altın madalyaya ulaştı. 23 yaşındaki sporcu böyle kariyerinin de 8. Avrupa şampiyonluğuna erişmiş oldu.

Aynı organizasyonda erkeklerde mücadele eden Aras Kaya ise gümüş madalya kazandı. Geçen sene Avrupa Kros Şampiyonası’nda üçüncülük elde eden Aras, bu kez 30.10’luk derecesiyle podyumun ikinci basamağına çıktı.

YORUM YAZ