MENÜ

Avrupa Süper Ligi hayali neden başlamadan bitti? İşte o sürecin perde arkası!

Avrupa Süper Ligi, geçtiğimiz Pazar gecesi gündeme bomba gibi düştü ve ömrü sadece 2 gün sürdü. Tam 12 kulübün kurduğu bu lig tartışmaların odak noktası olurken organizasyondan çekilen ilk taraf İngilizler oldu. Peki kurucu kulüpler kimlerdir? Avrupa Süper Ligi hayalli neden başlamadan sona erdi? Bu sürecin perde arkasında neler yaşandı? Yapılan açıklamaların ve sürecin detayları haberimizde...

Taraflı tarafsız herkesin tepkisini çeken Avrupa Süper Ligi'nin ömrü sadece iki gün sürdü. 12 kulübün geçtiğimiz pazar gecesi kurduğu fakat birçoğunun çekilmesiyle tuzla buz olan bu projenin perde arkasında yaşanan süreç merak konusu.

Haberin Devamı

Peki kurucu kulüpler kimlerdi? İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'nın Milan, Inter ve Juventus, İspanya'nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid bu projenin kurucu kulüpleriydi.

Bu projeden ilk çekilen tarafsa İngilizler oldu.İngiltere Premier Lig'de 'Büyük Altılı' olarak bilinen Liverpool, Manchester United, Arsenal, Manchester City, Chelsea ve Tottenham, dün gece art arda açıklamalar yaptı ve projede yer almayacaklarını duyurdu.

Futbolcular tarafından yapılan açıklamalarda ise "Sizleri ve daha geniş futbol topluluğunu dinlememizin bir sonucu olarak Avrupa Süper Ligi'nden çekiliyoruz. Hata yaptık ve bunun için özür dileriz." ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Bu gelişmelerin ardından Avrupa Süper Ligi’nden resmen çekildiğini ilan eden diğer takım Atletico Madrid oldu. Atletico'yu Serie A ‘dan Inter, Milan izledi. Juventus ise bu ligin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Ömrü kısa olan organizasyondan yapılan basın açıklamasına göre, Avrupa Süper Ligi projesi "yeniden şekillendirilecek."

YORUM YAZ