MENÜ

Avrupa Şampiyonası Bu Gençlerin Olacak!

Yeni tip Corona Virüs salgını nedeniyle tüm dünyada futbol dururken, 2020 yılının merakla beklenen turnuvası olan Avrupa Şampiyonası ise 2021 yılına ertelendi. Euro 2020’nin 2021 yılına ertelenmesiyle de bazı genç oyuncuların da bu turnuvada şans bulma ihtimali arttı. Gelin o isimlere beraber bakalım.

Roma’nın gelecek vaat eden 20 yaşındaki 10 numarası Nicolo Zaniolo sezon ortasında ciddi bir sakatlık geçirerek sezonu kapatmıştı. Euro 2020’yi her hal ve şartta kaçıracağı kesin olan oyuncu için turnuvanın 2021’e ertelenmiş olması onun oynamasını geçerli hale getiriyor. Hem yaş olarak, hem de maç tecrübesi olarak 2021 yılında daha olgun bir oyuncu olacak olan Zaniolo’nun bu turnuvada forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

BANKO OYUNCU OLUR!

Son Dünya Kupası şampiyonu Fransa’nın kadro kalitesi hakkında kimse negatif bir söyleme sahip olamaz. Ama öyle bir yetenek var ki Fransa orta sahası önümüzdeki 10 yıl tartışmasız ona emanet olacak. O isim Lyon forması giyen 21 yaşındaki Houssem Aouar. Turnuva eğer 2020’de oynanmış olsaydı bu ismi büyük ihtimalle yedekten gelen bir rol oyuncusu olarak görecektik. Ama şimdi işler değişti. Turnuvanın 2021’de oynanması nedeniyle Aouar’ı da ilk 11 oyuncusu olarak görmemiz yüksek ihtimal.

BİZİ TERCİH ETTİ:

Hollanda yerine A Milli Takımımızda oynamayı tercih eden Orkun Kökçü, bir çok Avrupa devinin radarında olan bir genç yetenek. 19 yaşındaki Genç Yıldızın uzun yıllar boyunca A Millilerimizin en büyük silahı olacağına şüphe yok. Euro 2020’de forma giymesi tecrübe açısından zordu belki ama Euro 2021’de Milli Takımımız için önemli bir silah olacaktır. 10 numara mevkiinde oynayan genç yetenek bu sezon 35 maçta sahaya çıkıp 3 gol ve 6 asistlik katkı sağladı.

Haberin Devamı

Sadece Hollanda futbolu için değil, Dünya futbolu içinde geleceği en parlak forvetlerden birisi olarak görülen 2001 doğumlu Myron Boadu, Euro 2021’de Hollanda’nın en büyük gol silahı olacaktır. Bu sezon çıktığı 39 karşılaşmada 20 gol ve 13 asistle oynayan genç yetenek, Euro 2021’e damgasını vuracaktır.

Bir başka 2001 doğumlu santrafor Mason Greenwood, Euro 2021’de görmemiz olası yıldızlardan birisi. Manchester United forması giyen İngiliz oyuncu, bu sezon çıktığı 38 karşılaşmada 14 gole imza attı. İngiltere Genç Yaş Milli takımlarının hepsinde forma giyen genç forvetin Euro 2021’de Milli Takımının en büyük silahları arasında olması bekleniyor.

14 yaşından beri Portekiz Milli Takımlarının her yaş grubunda forma giyen Rafael Leao, Euro 2020’ye hazır olamayacaktı belki ama Euro 2021’de forma şansı bulması oldukça olası. 20 yaşındaki santrafor potansiyeliyle bu sezon başında Lille’den Milan’a transfer olmuştu.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ