MENÜ

Avrupa Liglerine damga vurdular!

Bu sezon Avrupa futboluna sürpriz takımlar damgasını vuruyor. Tek sürpriz Süper Lig’de Sivasspor’un şampiyonluk yarışı vermesi değil, Avrupa’da da birçok takım kendi liglerine yaptıkları sürpriz performanslarla damga vuruyor. Futbolun bu kadar endüstriyelleştiği bir dönemde böyle sürprizlerin yaşanması ise kuşkusuz tüm sporseverlerin hoşuna gidiyor.

Portekiz 1. Ligi’ne ilk 9 haftada aldığı 7 galibiyetle damga vuran Famalicao takımının adı bu sezon futbol dünyasında duyulmaya başlandı. 130 bin kişilik bir Portekiz şehri olan takım bundan 10 sezon önce 5. Ligde mücadele ederken tarihinde ilk defa bu sezon 1. Lig’e yükselmiştir. Atletico Madrid’in de %32 hissesine sahip olan İdan Ofer’in sahibi olduğu Famalicao için bir proje kulüp olduğunu söyleyebiliriz. Portekiz 1. Ligi’nde 24 yaş ile en genç kadroya sahip olan takım 19. Hafta sonunda ligde 32 puanla 4. Sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Hollanda 1. Ligi’nde 40 puanla lider Ajax’ın 10 puan gerisinde yer alan Willem 2’nin de bu sezona damga vuran sürpriz bir başarısı var. Geçtiğimiz sezonu 10. Olarak tamamlayan ligin en genç 3. Takımı Willem bu sezon aldığı sürpriz sonuçlarla ligin en dişli ekipleri konumunda bulunuyor. Attığı 10 golle takımın başarısının mimarlarından olan 21 yaşındaki Yunan golcü Vangelis Pavlidis ise şimdiden büyük takımların iştahını kabartıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ İDDİASI SÜRÜYOR!

Fransa Ligi’ni geçtiğimiz sezon 10. Sırada tamamlayan Rennes bu sezon 23. Hafta itibariyle 3. Sırada yer alarak Şampiyonlar Ligi ısrarını sürdürüyor. Lider PSG’nin 18 puan gerisinde yer alsa da ikincilik için hala şansı olan takım istikrarlı grafiği ve güzel futboluyla göz dolduruyor. Son olarak Galatasaray’dan N’zonzi’yi de renklerine bağlayan Rennes takımı bu sezon lider PSG’yi mağlup edebilen 3 takımdan birisi olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

ZİRVEDEN HALA KOPMADILAR!

Transfer döneminde hiçbir bedel ödemeden kurduğu kadroyla kesin düşecek denilen Sivasspor ise Süper Lig’de lider konumda bulunarak şampiyonluğa göz kırpıyor. Geçtiğimiz sezon ligi 12. Sırada tamamlayan Yiğidolar bu sezona da kötü bir başlangıç yapmışlardı. Ama ardından 11 maçlık yenilmezlik serisiyle lige damga vuran Rıza Çalımbay’ın öğrencileri 20. Hafta itibariyle 41 puanla zirvede yer alıyor.

La Liga’nın en pahalı 12. Kadrosuna sahip olan Getafe’de İspanya 1. Ligi’nde tarihi bir dönem yaşıyor. Pepe Bordalas’ın öğrencileri Real Madrid ve Barcelona’nın ardaından 22. Hafta itibariyle 3. Sırada yer alıyor. Ligde daha uzun bir maraton olsa bile Getafe oynanan futbol ile İspanya’nın devlerine adeta kafa tutuyor. Kennedy ve Cucurella gibi kiralık oyuncuların takıma sağladığı kalite farkıyla doğru transfer politikasının önemini de gözler önüne seriyor.

EN UCUZ AMA EN BAŞARILI!

Şampiyonlar Ligi’nden sorna kulüpler bazındaki en kaliteli ve zorlu arena olan İngiltere Premier Ligi’nde sürpriz yapmak neredeyse imkansız. Ama ligin en ucuz kadrosu olan Sheffield United bu sezon yükseldiği Premier Lig’de imkansızı yaşıyor. 25. Hafta itibariyle Manchester United ve Arsenal gibi devlerin önünde 6. Sırada yer alan takım Avrupa Kupaları iddiasını sürdürüyor. Adeta deplasman canavarı olan kulüpte 4 yıldır takımın başında yer alan Chris Wilder’ın başarısı büyük takdir topluyor. Ligin en az gol atan ve yiyen takımlarından birisi olan Sheffield United bu sezona kesinlikle damgasını vurdu.

Haberin Devamı

NİHAT UZEL

YORUM YAZ