MENÜ

Avrupa ikincisi Kadın Milli Ragbi Takımı yurda döndü

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de yapılan Avrupa Ragbi 7’li Kadınlar Konferans 1’de ikinci olan Kadın Milli Ragbi Takımı, İstanbul’a geldi.

Avrupa ikincisi Kadın Milli Ragbi Takımı yurda döndü

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan Avrupa Ragbi 7’li Kadınlar Konferans 1’de finalde Gürcistan’a yenilerek ikinci olan Kadın Milli Ragbi Takımı yurda döndü.

Zagreb’ten Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a gelen milli takımın İranlı antrenörü İraj Abdi Malek Talesh, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, takımının Avrupa ikincisi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Takımın tarihinde ilk kez Avrupa ikincisi olduğunu belirten Talesh, "Türkiye Ragbi ve tüm spor camiasını tebrik ediyorum." dedi.

Talesh, final maçlarının iyi geçtiğini dile getirerek, "Son maç hızlı, heyacanlı bir maçtı. Kazanabilirdik. İnşallah gelecek sene daha iyi olacağız." diye konuştu.

Takımın kaptanı Nermin İcem çok mutlu ve çok gururlu olduklarını kaydetti. Bir ilki başardıklarını anlatan İcem, "Bu bizim 5. turnuvamızdı. Şimdi bir üst gruptayız. Daha güçlü rakiplerle karşılaşacağız. Seneye inşallah şampiyonluğu elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Kadın Milli Ragbi Takımı, organizasyonda A Grubu’nda Malta’yı 17-7, Andora’yı 22-7 ve Bulgaristan’ı 27-12 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı. Çeyrek finalde Danimarka’yı 19-14, yarı finalde de Hırvatistan’ı 12-10 yenen milli takım, adını finale yazdırdı.

Finalde Gürcistan’la karşılaşan milliler, rakibine 17-12 yenilerek, ikinci oldu. Milliler bu sonuçla bir üst gruba yükseldi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ