MENÜ

Avrupa Boks Şampiyonası Ankara'da

Basın ile kahvaltıda bir araya gelen Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'nın, 16-26 Haziran tarihlerinde Ankara'da yapılacağını ifade etti.

Avrupa Boks Şampiyonası Ankara'da

Bulgaristan Boks Federasyonu'nun etik olmayan davranış ve uygulamalarından dolayı disiplin kuruluna sevk edilmesi ve üyeliğinin askıya alınması sonucu şampiyonanın Türkiye'ye verildiğini belirten Eyüp Gözgeç, "Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC), Bulgaristan ile herhangi bir belge imzalamamış ve herhangi bir garanti sunmamıştır. Bu sebeplerden dolayı EUBC İcra Kurulu, yeni bir oylama yaparak, 2011 Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkının Türkiye'ye verilmesine oy birliğiyle karar vermiştir. Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) ve Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC) ile ilişkilerimiz samimi ve sıcak bir şekilde devam ediyor. Bu ilişkiler çerçevesinde AIBA'nın 2011 takviminde en önemli 3 organizasyondan birisi olan Dünya Genç ve Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonasını da 21 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Antalya Kepez'de yapıyoruz. Dünya çapında çok ciddi organizasyonlara imza atan boks federasyonu çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyatlarını hedeflediklerini dile getiren Gözgeç, "İlk hedefte 2012 Londra Olimpiyatlarına en fazla sayıda katılabilmek var. Eylül ayında Azerbaycan'da yapılacak dünya şampiyonası ve olimpiyat elemeleri için çok ciddi çalışmalarımız sürüyor. Çok sıklette olimpiyat vizesi almak istiyoruz. Hepimizin amacı, ülkemizi olimpiyatlarda en fazla katılım ile temsil ederek, en fazla madalyayı kazanmak. Bunun için gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

HABER: ERCAN ATA - KAMERA: UĞUR AKTEMUR - ANKARA / DHA

YORUM YAZ