MENÜ

Avan'a büyük onur

Cirit sporundaki gururumuz Fatih Avan Balkanlar'ın en iyi atleti seçildi. Son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan milli sporcu, Türkiye rekorunu 80 metrenin üzerine taşımayı başarmıştı.

Avan'a büyük onur

Uluslararası arenada elde ettiği derecelerle Türkiye’yi cirit sporunda en iyi şekilde temsil eden ve son yıllardaki müthiş yükselişiyle gururumuz haline gelen milli sporcumuz Fatih Avan, ‘Balkanların en iyi erkek atleti’ ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Dünya 5’incisi olmuştu

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda cirit atmada son dönemde büyük bir çıkış yakalayan Fatih Avan, yılın erkek atleti seçildi. Avan, Bulgaristan’ın Pravetz kentinde düzenlenen Balkan atletizm galasında ödülünü Balkan Atletizm Federasyonları Birliği As Başkanı aynı zamanda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’den aldı. 2009 Akdeniz Oyunları’nda kazandığı altın madalya ile yükselişe geçen Avan, 2011’de ilk kez 80 metrenin üzerinde bir atış yaptı: (81.16). Ardından Avrupa U23 Şampiyonası’nda 84,11, Riga Grand Prix’sinde de 84,69 metrelik atışıyla kendisine ait olan Türkiye rekorunu geliştiren Avan son Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da ülkemizi temsil etmiş ve beşinci olmuştur.

YORUM YAZ