MENÜ

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası çeyrek finalleri Balıkesir'de başladı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası çeyrek finalleri Balıkesir’de başladı.

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası çeyrek finalleri Balıkesir'de başladı

Balıkesir Spor Salonu’nun yanındaki alanda oluşturulan parkurda başlayan çeyrek finallere katılan sporcular at binip, yay gerdi ve dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.

Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Denizli ve Balıkesir’den sporcuların katıldığı çeyrek finallerin ilk gününde sporcular Türk parkurunda mücadele etti. Şampiyonanın ikinci gününde ise katılımcılar Kabak parkurunda yarışacak.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeyrek finallerin A Grubu ayağını Balıkesir’de gerçekleştirdiklerini, şampiyonaya 12’si kadın olmak üzere toplam 95 sporcunun katıldığını söyledi.

Sporcuların genel klasmanda iki parkurda yarışacaklarını belirten Suluoğlu, şunları kaydetti:

"Çeyrek final müsabakalarında dereceye giren 30 sporcumuz Denizli’de yapılacak yarı final müsabakalarına yükselmeye hak kazanacak. Yarı finallerin bir ayağı Denizli, diğer ayağı da Kapadokya’da yapılacak. Eylül ayında ise Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz. Final müsabakalarında derece elde eden sporcular milli takıma seçilecek ve ekim ayında Güney Kore’de düzenlenecek turnuvada milli forma ile ülkemizi temsil edecekler. Müsabakaları 15 Temmuz şehitlerine hitaben bugün gerçekleştiriyoruz. Türk atlı okçuluğu her geçen gün kendisini geliştiriyor. Kısa bir süre önce Kazakistan’da yapılan uluslararası müsabakalarda Türk Milli Takımı olarak 12 ülke arasından ikinciliği ve üçüncülüğü aldık. Bu bizim için gurur verici. Tüm bunların yanında Karesi Belediyesinin bize sağladığı imkanlar için teşekkür ediyorum. Karesi Belediyesi Türkiye’deki diğer belediyelere örnek teşkil etmeli. Bu sporun gelişmesi için Türkiye genelinde diğer belediyelerde Karesi Belediyesi gibi bizlere destek ve olanak sağlamalarını istiyoruz."

Müsabakalar yarın sona erecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ