MENÜ

Runkara Yarı Maratonu, 8 Ekim’de düzenlenecek

Ankara’nın ilk uluslararası yarı maratonu Runkara, 8 Ekim’de düzenlenecek. Yarı maraton kapsamında ayrıca 6-7-8 Ekim tarihlerinde Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı da düzenlenecek.

Runkara Yarı Maratonu, 8 Ekim’de düzenlenecek

Söğütözü Caddesi'nde 4 binin üzerinde profesyonel ve amatör atletin katılımı ile yapılacak olan Runkara Yarı Maratonu; Yarı Maraton, Meydan Okuma Koşusu, Eğlence Koşusu, Aile Koşusu olarak dört farklı etaptan oluşacak ve AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) standartlarına göre yol yarışlarının en yüksek derecesi olan B sınıfı bir parkurda gerçekleşecek. Yarı maraton kapsamında ayrıca 6-7-8 Ekim tarihlerinde Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Runkara’nın lansman toplantısı bugün Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sercan Çığgın, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, organizasyonun kurucusu Victoria Blyth, organizasyonun komite başkanı Carlo Capalbo katıldı.

CARLO CAPALBO: ÜST DÜZEY İSİMLER YARIŞMAYA KATILACAK

Toplantıda konuşma yapan Victoria Blyth etkinliğin Ankara'ya çok yakışacağını belirterek, “Ankara'nın gurur duyacağı bir etkinlik gerçekleşecek. Burada amaç her yıl tekrar edilmesi ve şehrin kültürel takvimine eklenmesi. Runkara etkinlik dolu bir hafta sonu olacak. Spor ve teknoloji fuarı da olacak” diye konuştu. Maratonların kralı unvanlı Carlo Capalbo da 2 yıl önce başladıkları projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Şehir için herkesin faydalandığı bir etkinlik düşündüklerini aktaran Capalbo, "Yarı maraton bir başlangıç. Git gide bu organizasyonu büyüteceğiz. Runkara organizasyonun üst düzey bir spor performansı izleyeceğiz. Üst düzey isimler yarışmaya katılacak. Türkiye ve Ankara bunu kesinlikle hak ediyor. Şehre turistik anlamda ilgi uyandıracak bir etkinlik olacak. Önemli bir teknoloji fuarına da ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

FATİH ÇİNTİMAR: ANKARA'DAKİ SPOR SEVGİSİ İÇİN ATILMIŞ BÜYÜK BİR ADIM

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da Ankara'da Dünya Atletizm Federasyonu'nun akredite ettiği ilk uluslararası yarı maratonu yapacaklarını söyleyerek, "Bundan 50 yıl önce İstanbul Maratonu'na 6 kişi köprüyü geçerek başladı, bugün ise dünyanın en önemli maratonlarından biri oldu. Ankara'da da RunCzech ekibi böyle bir adım attı. Biz de federasyon olarak, devletimizin de gücüyle bunu geliştirmeyi arzu ediyoruz. Dünyanın en büyük ve en katılımlı spor branşıyız. Son Gençler Dünya Şampiyonası'nda 202 ülke arasında takım olarak 6'ncı olduk. Avrupa'nın en iyi derecesini aldık. Ankara'da yapılacak bu organizasyonun hem Ankara'daki spor sevgisine hem de halkın sporun içine girmesi için atılmış büyük bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sercan Çığgın başkentin üst düzey bir organizasyona imza atacağını Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarımızla bu etkinliğe ortak olacaklarını belirtirken, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ise marka kent olmak için organizasyonun önemine değindi ve valilik olarak bu tür etkinlikleri fazlasıyla desteklediklerini kaydetti.

YORUM YAZ