MENÜ

ÖZEL| Paris Olimpiyatları'na giden ilk Türk Kaan Kigen Özbilen: 'Büyük bir onur ve gurur'

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanan ilk milli sporcumuz Kaan Kigen Özbilen ile Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Fanatik.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

ÖZEL| Paris Olimpiyatları'na giden ilk Türk Kaan Kigen Özbilen: 'Büyük bir onur ve gurur'

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, gelecek sene 26 Tem 2024 -11 Ağu 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 33. kez düzenlenecek oyunlara katılacak ilk sporcumuz belli oldu.

Haberin Devamı

PARİS'E GİDEN İLK SPORCUMUZ KAAN KİGEN ÖZBİLEN

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek ilk milli sporcumuz belli oldu. Kaan Kigen Özbilen atletizm dalında ülkemizi 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda temsil etmeyi garantileyen ilk sporcu oldu. 19 Mart Pazar günü İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen Zürih Maratonu’nda 2:05:37’lik derece elde eden milli sporcumuz Kaan Kigen Özbilen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek ilk sporcu olarak tarihe geçti.

ÖZEL| Paris Olimpiyatlarına giden ilk Türk Kaan Kigen Özbilen: Büyük bir onur ve gurur

Hem 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek ilk milli sporcu olan Kaan Kigen Özbilen hem de Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Fanatik.com.tr'den Hatice Merve Mutlu'ya bu önemli başarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

ÇİNTİMAR'DAN KAAN KİGEN ÖZBİLEN SÖZLERİ

Bu güzel haber sonrası Atletizm Federasyonu Başkanı Sayın Fatih Çintimar ile görüşerek duygu & düşüncelerini sormamızın yanında Kaan Kigen Özbilen’i milli takımımıza ne zaman ve nasıl kazandırdığımızı sorduk.

Sayın Çintimar sormuş olduğumuz sorulara şöyle yanıt verdi “2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası’ndan beri Kaan Kigen Özbilen Milli Takımımız için yarışıyor. Kendisi o şampiyonada gümüş madalya kazanmıştı. Ayrıca 1 Aralık 2019’da Avrupa Maraton rekorunu kırmıştı. Kendisi kendi Instagram sayfasında da görebileceğiniz gibi Türkiye Milli Takımı için ve ülkesi için her zaman istekli ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir sporcu. Rio ve Tokyo Olimpiyatları sonrası 3. kez maratonda olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.”

ÖZEL| Paris Olimpiyatlarına giden ilk Türk Kaan Kigen Özbilen: Büyük bir onur ve gurur

ÖZBİLEN: HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN DAHA DA FAZLA ÇALIŞMAYA HAZIRIM

Daha sonra milli sporcumuz Kaan Kigen Özbilen’e federasyon başkanımız aracılığıyla ulaşarak birkaç soru yönelttik. İşte milli sporcumuz Kaan Kigen Özbilen ile yaptığımız mini röportajımız.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan ilk Türk sporcu oldunuz. Ne düşünüyorsunuz?

“Paris Olimpiyatlarına katılma hakkını elde etmiş olmaktan dolayı kendimi şanslı ve gururlu hissediyorum. Bu bir hayalin gerçekleşmesi ve hem mutlu hem de çok heyecanlıyım. Katılma hakkını elde etmem sonrası Olimpiyat madalyası hayalime ulaşmanın çok daha fazla kararlılık gerektiğinin farkındayım ve bu hayalimi gerçekleştirmek için daha da fazla çalışmaya hazırım.”

Haberin Devamı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları sizin için ne ifade ediyor?

“Benim için ülkemi, Türkiye’yi temsil etmenin çok büyük anlamı var. Bu büyük bir onur ve büyük bir gurur!”

ÖZEL| Paris Olimpiyatlarına giden ilk Türk Kaan Kigen Özbilen: Büyük bir onur ve gurur

En son Zürih Maratonu’nda yarıştınız. Maraton hakkında neler söylersiniz?

“Zürih maratonu zor bir parkurdu. İniş çıkışlar vardı ve 2:05:37 koşmak için gerçekten çok çalıştım. Zürih maratonunu seçmemin temel sebebi hazırlanması zor bir parkur olması ve Ağustos ayındaki Dünya Şampiyonası öncesi bana kendimi test etme şansı vermesiydi.”

Türkiye için yarışlara katılma fikri nasıl oldu?

“Size kısa bir hikaye anlatacağım. Çok öncelerde 2013 yılında Önder Özbilen ile tanıştım. Önce dost olduk. Sonra bir aile olduk. Hatta kendisi bana Özbilen soyadını verdi. Türkiye benim ikinci evim oldu. Bu ülkeyi o kadar çok seviyorum ki bu zaten şu anda ülkem Türkiye için koşmamın sebebi.”

Haberin Devamı

Olimpiyatlar’a nasıl hazırlanıyorsunuz? Planlarınız neler?

“Şu anda dünyanın en iyi ekibiyle beraber çalışıyorum. Örneğin dünya rekortmeni Eliud Kipchoge! Antrenör Patrick Sang her zaman ki gibi antrenman programımı sağlayacak ve çok iyi bir fizyoterapistin sakatlıkları kontrol altında tutmak için gözetiminde çalışacağım. Son olarak planım olimpiyat madalya için savaşmak yolunda gerekli tüm fedakarlıkları yapmak. Bunu sadece bir ekip olarak Federasyonum ve kulübüm ile beraber yapacağım. Önceden uzun bir sakatlık dönemi geçirdim ve ENKA kulübü ile yollarım ayrıldı ve kendimi tekrar kanıtlamak zorunda kaldım. Şu anda Atletizm Federasyonumun benim elit düzeyde Olimpiyatlara hazırlanmam için destekleyeceğini biliyorum ve çok saygı duyduğum, çok sevdiğim ENKA kulübüne geri dönerek başarıya bir ekip olarak ulaşmayı umuyorum.”

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Milli Sporcumuz Kaan Kigen Özbilen’i tebrik ediyoruz. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda da başarılar diliyoruz

Haberin Devamı

Hatice Merve Mutlu - Fanatik.com.tr Özel Röportaj

YORUM YAZ