MENÜ

Karayel, yarasını pistlerde sarıyor

Yaklaşık 1,5 yıl önce Denizli'de kullandığı araçla trafik kazası yapan ve iki arkadaşını kaybeden milli maratoncu Bekir Karayel, acısını tekrar döndüğü pistlerde unutmaya çalışıyor.

Karayel, yarasını pistlerde sarıyor

Yaklaşık 1,5 yıl önce Denizli’de kullandığı araçla trafik kazası yapan ve iki arkadaşını kaybeden milli maratoncu Bekir Karayel, acısını tekrar döndüğü pistlerde unutmaya çalışıyor. Yaşadığı sıkıntılı süreci AA muhabirine anlatan milli atlet, 25 Ağustos 2012 tarihindeki talihsiz kazanın ardından zor dönemler geçirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Karayel, kazadan sonra psikolojik olarak kendini iyi hissetmediği için uzun bir süre antrenman yapamadığını belirterek, ailesinin, arkadaşlarının ve Spor Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle pistlere dönüş kararı aldığını ifade etti.

2013 yılının haziran ayında antrenmanlara başladığını dile getiren mili maratoncu, "Kazanın psikolojik etkileri halen devam ediyor. İçimde kaybettiğim iki arkadaşımın acılarını yaşıyorum. Sadece antrenmanda olumsuzlukları unutabiliyorum. Antrenmanın ardından tekrar hayatın stresiyle yüz yüze kalıyorum" diye konuştu.

Kaldığı yerden

Karayel, Erzurum’da iki ay kamp yaptıktan sonra 35. Vodafone İstanbul Maratonu’na katıldığını hatırlatarak, "Genel klasmanda Kenyalı atlet Abraham Kiprotich’in dopingli çıkmasıyla 5. sırayı aldım. Türk sporcular klasmanında ise birinci oldum. Türk atletler arasında son 8 yılda 6. zaferime ulaştım" dedi.

Haberin Devamı

Önünde Kulüpler Kros Ligi, Dünya Yarı Maraton Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası’nın bulunduğuna değinen milli sporcu, "Fiziksel açıdan bir sıkıntı yok. Önümdeki yarışlara hazırlanıyorum. İddialı bir şeyler söylemek istemiyorum. En iyi dereceleri elde etmek için piste çıkacağım" ifadesini kullandı.

Antrenörlüğe başladı

Karayel, trafik kazasının ardından Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde antrenör olarak göreve başladığını kaydetti.
Bir yandan yarışlara hazırlanırken, diğer taraftan da sporcu yetiştirdiğini anlatan milli maratoncu, "Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kazadan önce de başvurmuştum, ancak olmadı. Kazadan sonra çok sayıda kişiyi aldılar. Başvurumu da kabul ettiler. Milli atletlerin de yer aldığı sporcuları yetiştirmekten dolayı son derece mutluyum" diye konuştu.

Maratona devam

Karayel, kendisini en çok maratonda başarılı bulduğunu vurgulayarak, sınıf değiştirme gibi bir düşüncesinin olmadığını bildirdi.
"Maratonda yarışmaya devam edeceğim" diyen milli atlet, şöyle devam etti:
"Farklı olarak bin 500, 5 bin gibi kategorilerde yarışmayı düşünmüyorum. Artık belli bir yaşa geldim. Benim maratonda bu seviyeye ulaşmam tamamen şans eseri. İmkan sağlanmadığı için genç yaşta maratonu bırakmak zorunda kalıyorlar. Türk atletizmi, sporcuların yeterince desteklenmemesi nedeniyle maratonda uluslararası yarışlarda istenilen başarıyı yakalayamadı. Son 3-4 yıldır burs anlamında sporculara daha fazla destek olunmaya çalışılıyor. Bu konuda iyileştirmenin olduğunu söyleyebiliriz ama yeterli değil."

Haberin Devamı

"İddiam yok ama"

Karayel, 2:10.25 ile eski Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’ye ait, erkekler maratonda Türkiye rekorunu kırmak gibi bir iddiasının bulunmadığını ifade ederken, kapıyı tamamen kapatmadı.

Milli atlet, 1987 yılından bu yana kırılamayan rekorla ilgili, "Maratonda illa ki Türkiye rekoru kıracağım diye bir iddiam yok ama ilerleyen dönemlerde olabilir. Maratona çok iyi hazırlanırsınız ancak o gün yağış olur ve normal derecenizin bile altına düşersiniz. Bunun için iddialı sözler etmemek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Talihsiz kaza

2012 Londra Olimpiyatları’nda da yarışan milli atlet Bekir Karayel’in kullandığı otomobil, Denizli’nin Kaklık Beldesi’nde kaza yapmıştı. Kazada, otomobilde bulunan atletlerden Erkan Kuş ve Kasım Uludağ hayatını kaybetmiş, kazadan yaralı kurtulan Karayel de bir süre tedavi görmüştü.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ