Fatih Avan finale yükseldi
Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler cirit atmada 81.94'le 36 atlet arasında en iyi 5. dereceyi yapan Fatih Avan adını finale yazdırdı. Milli sporcu yarın madalya için mücadele edecek.

Güney Kore’de yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Fatih Avan finale yükseldi. Erkekler cirit atma kategorisinde ülkemizi temsil eden milli sporcu, Daegu Stadı’ndaki elemelerde başarılı bir performans sergiledi. Fatih Avan, ilk hakkında 80.27, ikinci denemesinde ise 77.68’lik bir derece elde etti. Milli atlet son atışında ise 81.94’lük bir derece yakaladı ve finale adını yazdırdı. 36 atletin katıldığı elemelerde beşinci sırayı alan Fatih Avan yarın 13.30’da gerçekleştirilecek finalde 12 sporcu arasında madalya kovalayacak. Milli ciritçi finale yükselmesinin ardından yaptığı açıklamada, finalde de ilk 5 içinde olmak için mücadele edeceğini söyledi.
Haberin Devamı ›
‘Finalin havası başka olur’
Yarışmaya biraz stresli çıktığını anlatan Fatih, “İki sene önceki dünya şampiyonasında bir şanssızlık yaşamıştım. Burada onun stresiyle yarışmaya çıktım ve iyi de başladım. İlk atışım finale kalabilecek düzeydeydi. Ancak son atış öncesi elenme tehlikesi yaşayınca büyük strese girdim. Çok şükür son atışımla finale kaldım. Zaten finalden çok elemeden çekiniyorduk. Finalin havası başka olur” ifadesini kullandı.