MENÜ

88'inci Büyük Atatürk Koşusu'nun tarihi belli oldu!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişin anısına 1936 yılından beri gerçekleştirilen koşunun 88’incisi 24 Aralık’ta yapılacak.

88'inci Büyük Atatürk Koşusu'nun tarihi belli oldu!

Ankara’da gerçekleştirilen 88. Büyük Atatürk Koşusu tanıtım basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu başkanı Fatih Çintimar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Artunç katıldı.

Haberin Devamı

Başkan Çintimar, "Büyük Atatürk Koşusu, Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişini temsilen, 1936'dan bugüne kadar kesintisiz gerçekleştiriliyor" dedi.

Çintimar, başta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve organizasyonun diğer destekçilerine teşekkür ederek, şu açıklamalarda bulundu:
"88'incisini düzenleyeceğimiz Büyük Atatürk Koşusu'nu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara'ya ilk gelişini temsilen Halk Evleri Komitesi Başkanı Nafi Üye, Zehra Türk ve Spor Kurulu Atletizm Federasyonu Başkanı Vildan Savaşır ile Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Fikret Adanır, Ankara'da 1936'da gerçekleştirmişler. Dikmen Keklik Pınarı'ndan başlayarak, Tren Garı'nda tamamlanan yarışmanın mesafesi 10 bin 800 metredir. 27 Aralık haftası gerçekleştiriyoruz. İlk yapıldığında da 27 Aralık haftasında pazar günü yapılmış, atletizm geleneğinde yarışlar genelde pazar günü koşulur. Tüm dünyada bu böyledir."

Haberin Devamı

Fatih Çintimar, 27 Aralık haftasında ilk pazar günü bu yarışı gerçekleştireceklerini belirterek, "Başkentin güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmasını arzu ediyoruz. Bu arzumuzla bu koşuyu 27 Aralık haftasında, 24 Aralık Pazar günü saat 10.30'da gerçekleştireceğiz. O gün sınavlar olduğu için yarışmanın başlangıç saati 10.30'a alındı. Parkur Keklik Pınarı'ndan başlayıp Tren Garı önünde tamamlanacak" diye konuştu.

1936'da koşulan ilk koşuyu milli atlet Galip Darılmaz'ın kazandığını da hatırlatan Çintimar, "Erkeklerde en fazla Şükrü Saban ve Mehmet Yurdadön 8'er kez kazanmış. Kadınlar 1992'de ilk defa başlamış ve Lale Öztürk kazanmış. Yabancı uyruklu sporcular, 2002'den itibaren katılmaya başlamış, 2014 yılında ise uluslararası statüye kavuşturularak uluslararası statüde yapılan bir yarışma haline getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

88inci Büyük Atatürk Koşusunun tarihi belli oldu

YORUM YAZ